SERVIRA / Felhő hírek / IBM szabadalmaztatta a Cloud App Security megoldását a mobil eszközökre

IBM szabadalmaztatta a Cloud App Security megoldását a mobil eszközökre

Biztonságosabb lesz a mobileszközös felhő alkalmazások használata. Az IBM bejelentette, hogy olyan megoldást tesznek szélesebb körben elérhetővé, amely javítja a biztonságot a mobil eszközökről elérhető felhő alkalmazások esetében.

Az IBM szabadalmaztatott megoldásának köszönhetően a különböző felhő alkalmazások nem fognak  futni sérült kóddal. A cég kutatói szerint a vállalatok így nagyobb biztonsággal használhatják a felhőt, mivel az új technikának köszönhetően a mobil eszközök nem férhetnek hozzá az olyan szoftver kódhoz, amit a titkosítás után módosítottak.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


Különösen fontos ez a technikai újítás, ha azt nézzük, hogy egyre gyakoribb a saját eszközeikről dolgozó emberek száma, akik nem feltétlenül az irodai felszereléseket használják.

Az IBM találmánya korlátozza és akár meg is akadályozza, hogy a különböző applikációkhoz bárki hozzáférhessen. Csak akkor ad engedélyt, ha az eredeti titkosított kód változatlan marad.

Az új megoldás nagyszerűsége a cég kutató szerint abban rejlik, hogy segít kiaknázni a mobil eszközök előnyeit, anélkül, hogy a biztonság miatt kellene aggódni. Sőt, abban is segíti a vállalkozásokat, hogy megelőzhessék a módosított alkalmazások futtatását: az IBM biztonsági mechanizmusa felismeri, ha a kód megváltozott. Az IBM virtuális biztonsági gépe (VM) képes kezelni az olyan felhő alapú alkalmazásokat is, amiknél a vállalati szintű biztonság fokozott igény. A VM egy virtuális környezetet hoz létre, amely letükrözi az operációs rendszereket, alkalmazásokat és programokat. Az IBM találmánya alkalmazható a felhőn keresztül küldött fájlok titkosítására is.

Az IBM eszközeinek fejlesztésére több mint 6 milliárd dollárt költ évente. Nem csoda, hogy olyan megoldásokat is kínál, amik biztosítják, hogy a felhasználók hozzáférhessenek a számukra fontos alkalmazásokhoz, anélkül, hogy a vállalati hálózat biztonságát kockáztatnák.

IBM, Cloud, felhő, iaas, VPS, eszköz, mobil, applikáció, alkalmazás, biztonság, vállalat, Cloud App Security, VM

 
Támogatott rendszereink