SERVIRA / Felhő hírek / Az IT-vezetők SasS-ra váltanak

Az IT-vezetők SasS-ra váltanak

Az IT-menedzserek szeretnék csökkenteni az általuk használt szerverek számát, vagy legalábbis igyekeznek lelassítani a növekedést a területen – közölte az International Data Corporation (IDC) globális információtechnológiai és telekommunkációs piackutató cég.

Az IDC számításai szerint a szerverek 25- 30%-át a következő évben leváltják a cloud szolgáltatók. Három éven belül, várhatóan 2017-re pedig közel 45%-os lesz ez az arány. Tehát egyre többen vesznek Saas-t – ez a piac átrendeződését jelenti. Ugyanúgy, ahogyan a virualizáció is, amivel a szerverek kapacitását növelik.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


Természetesen az IT-vezetők továbbra is használni fognak fizikai szervereket. De ez a szám jelentősen vissza fog esni, a piaci változások és az elmúlt évek tapasztalatai szerint. A felhasználói trend az integrált rendszerek felé mutat. Népszerűek az olyan összefogó megoldások, amik a szerver, a tároló, a hálózat és a szoftver egységét adják. Az ilyen jellegű kérések a piac mintegy 10%-át adják, és várhatóan ez az érték duplázódni fog 2020-ra. Ezzel egy időben a nagy felhőszolgáltatók az ellenkező irányba tartanak, olyan rendszerek iranyaba, melyeket komponensekből tudnak felepiteni, a Velcro mintájára.

it, cloud, felhő, VPS, iaas, szolgáltató, Saas, 2020, IDC, International Data Corporation, menedzser, vezető, változás, piac, virtualizáció, szerver, tároló, hálózat, szoftver

 
Támogatott rendszereink