SERVIRA / Felhő hírek / A felhő hardver és a szoftver helyett

A felhő hardver és a szoftver helyett

Egy nemrég nyilvánosságra hozott tanulmány azt bizonyítja, hogy a vállalkozások jelentős része tartja vissza az adatait a hagyományos szolgáltatóktól, miközben a felhők iránt nő a bizalom.  

A tendencia végre biztosan kirajzolódott. Minél több nyilvános felhőszolgáltatást adnak el a szolgáltatók, annál inkább csökken a hagyományos nagyvállalati hardver-és szoftvergyártók forgalma. A felhőpiac növekedése már eddig is dominált, de mostanra vált biztossá a jövőkép.  Legalábbis erre a következtetésre jutottak a Barclays kutatói, akik gondosan szemügyre vették a különböző technológiákat és azoknak a piacon betöltött szerepét, és végül arra a következtetésre jutottak, hogy az IT-szektorban 2014-ben és 2015-ben várhatóan csökkeni fognak a kiadások – de ez nem fogja érinteni a felhőszolgáltatókat.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


A kutató cég 451 csoportot vizsgált és többek között az IaaS szolgáltatók várható bevételeit is górcső alá vették. Például, előrejelzéseik szerint az Amazon Web Services éves szinten 57 százalékos emelkedéssel számolhat majd 2016-ig bezárólag.  Érdekes aspektusa a kutatásnak, hogy rávilágított arra, hogy az olyan nagy technológiai vállalatok, mint az IBM, a Hewlett-Packard, vagy a CA jelentős veszteséggel fognak számolni az elkövetkező pár évben.

felhő, iaas, VPS, cloud, IBM, Hewlett-Packard, CA, IBM, IT-szektor, hardver, szoftver, az Amazon Web Services, Amazon, 2014, 2015

 
Támogatott rendszereink