SERVIRA / Felhő hírek / Privát felhőmegoldásokkal kísérletezik az Amazon

Privát felhőmegoldásokkal kísérletezik az Amazon

Az Amazon Web Services egy olyan hardver alapú cloud tárolási eszközt fejleszt, ami  azokat a vállalkozásokat célozza, ahol a privát és a publikus felhő infrastruktúrákat vagy a kevert megoldásokat részesítik előnyben.

Az AWS tárolója már egyes ügyfeleknél a tesztelés alatt áll, ahol hatékonyan működik, mint összekötő kapocs a vállalat privát felhője és az Amazon nyilvános felhő között. A megoldás lehetővé teszi, hogy a kényes adatokat a privát felhőben tárolják, az AWS felhőt pedig fájlmegosztásra, tehermentesítésre használják.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


Az Amazon ugyan még hivatalosan nem nyilatkozott az ügyben, hozzáértők szerint könnyen elképzelhető, hogy a vállat ezen lépése is a tavaly januárban megkezdett hibrid felhő stratégiába illeszkedik.

Az AWS hasonló megoldásokat használ, mint az olyan induló vállalkozások, mint a Nasuni, TwinStrata és Panzura, annyi különbséggel, hogy az AWS tároló berendezése, csak AWS felhővel működik.

Az Amazon lépése azért meglepő csupán mert eddig azt hirdették, hogy a publikus felhőben is minden vállalkozás elhelyezheti a legbizalmasabb adatait is, így a magánfelhők fölöslegesek.

Amazon, VPS, cloud, felhő, iaas, privát, publikus, magán, tároló, megoldás, vállalati, szervezet

 
Támogatott rendszereink