SERVIRA / Felhő hírek / Terheléselosztás az Azure-on

Terheléselosztás az Azure-on

A Microsoft felhőszolgáltatása, az Azure több problémával is küzdött az elmúlt napokban. A felhasználók Európában, Ázsiában és az USA-ban is tapasztalták a rendszer hiányosságaiból adódó kieséseket. Ezért a vállalat általánosan elérhetővé tette  terheléselosztó rendszerét, a Traffic Manager-t.

A Microsoft nyilvános felhője nem teljesített jól az utóbbi egy hétben: a problémák kiterjedtek a menedzsmentre, az SQL adatbázisra és tárolási szolgáltatásokra egyaránt. A storage szolgáltatásait egy időre fel is kellett függesztenie a Microsoftnak, igaz végül egy óra alatt sikerült helyreállítaniuk a rendszert. 


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


Úgy tűnik a probléma az SQL adatbázis kimenő és beérkező forgalmára is hatással volt: ezeket szerte a világban érzékelték a felhasználók.

A Microsoft nem hozta nyilvánosságra azonnal, hogy mi okozta a leállást. De arról sem győzték meg a felhasználókat, hogy dolgoznak azon, hogy megbízhatóbbá tegyék a rendszereiket, annak ellenére, hogy súlyosak voltak a meghibásodások.

A Microsoft később azzal védekezett, hogy leállás esetén a felhő alapú szolgáltatások sem különböznek a hagyományos adattárolási technológiáktól. Fel kell készülni a váratlan szituációkra. Ennek az egyik módja a Traffic Manager használata, amit szélesebb körben is elérhetővé tettek múlt héten.  A Traffic Manager lehetővé teszi, hogy nagyobb terhelés esetén meghibásodó Azure környezet helyét egy másik vegye át. Ez futhat ugyanabban az adatközpontban vagy bárhol máshol a világon is.

A Microsoft a Traffic Manager mellett általánosan elérhetővé tette Azure szolgáltatásában a BizTalk-ot és az Active Directory ingyenes változatát is.

iaas, VPS, cloud, felhő, Azure, Microsoft, meghibásodás, terhelésmegosztás, USA, Ázsia, Európa, SQL adatbázis, Traffic Manager, BizTalk, Active Directory

 
Támogatott rendszereink