SERVIRA / Felhő hírek / Amazon felhőszolgáltatás: AppStream

Amazon felhőszolgáltatás: AppStream

Az Amazon új felhőszolgáltatásával, az AppStream-el hatékony grafikus feldolgozást tesz lehetővé. Mindezt úgy, hogy azt ígéri, a fejlesztőknek többé nem fog amiatt fájni a feje, hogy a renderelés folyamata hogyan fog megvalósulni a különböző eszközökön. A friss felhőszolgáltatás most még csak béta verzióban érhető el, de már most vonzó tulajdonságokkal bír.

Az Amazon nemrég a re:Invent konferencián mutatta be az AppStream-et. Az új felhő alapú szolgáltatással már most kezelhetőek a nagyobb felbontású grafikus tartalmak vagy videók, de akár a 3D-s elemeket is tudja renderelni az alkalmazás, 720 pixeles felbontásban közölve az eredményt. Az AppSteam legnagyobb előnye, hogy használata nem eszközhöz kötött. Legyen szó akár egy okostelefonról, tabletről vagy egy hagyományos számítógépről, az AppStream futni fog rajta. Sőt, az Amazon inkább a mobilpiacot célozza.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


A szolgáltatás nagy előnye az is, hogy a frissítéseket is gördülékenyebbé teszi, mivel a kódot csak egyszer kell frissíteni a felhőben. Ez lehetővé teszi azt is, hogy több különböző platformról is dolgozzanak a felhasználók. Az AWS eredetileg játékkészítőknek szánta az alkalmazást, de hamar rájöttek arra, hogy az jóval szélesebb körben is megállná a helyét. Így többek között a különböző fotó vagy a média szerkesztési munkák során bármilyen területen sikerrel alkalmazható. A szolgáltatás G2 NVidia grafikus processzort használ és Microsoft Windows Servers EC2-n fut. A képek streameléséhez az AppStream az Amazon által nemrég kifejlesztett SDX (Streaming Experience) broadcast protokollt használja.

Mint a többi AWS szolgáltatás, az AppStream árazása is a pay-per-use modell alapján történik. Így a felhasználóknak többek között attól függően kell fizetniük, hogy mennyi feldolgozás történik, mekkora sávszélességet használnak és, hogy a Windows szerverek liszenszelése milyen áron történik meg.

VPS, cloud, felhő, iaas, Amazon, AWS, AppStream, Windows, pay-per-use, Microsoft Windows Servers EC2, G2 NVidia, 3D, re:Invent

 
Támogatott rendszereink