SERVIRA / Felhő hírek / Az IBM Watson felhő

Az IBM Watson felhő

Az IBM azzal a lépésével, hogy Watson gépeket kínál a felhők fejlesztési platformjául, lehetővé teszi, hogy a szoftvergyártók új alkalmazásaik fejlesztésekor kihasználják a Watson-féle kognitív számítástechnikában rejlő lehetőségeket.

Az IBM  ösztönözni szerette volna a piac fejlődését: ezért a szupergépek szélesebb körben való alkalmazása mellett döntött. A Watson gépek eredetileg az IBM 2011-es DeepQA projektjéből származnak. Ekkor hívta fel magára a világ figyelmét a számítógép, mivel győzelmet aratott emberi ellenfelein a Jeopardy! televíziós kvíz során.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


Tehát immáron több mint két éve használja az IBM a Watsont olyan fontos területeken, mint például az egészségügy. Most mégis elérkezettnek látta az időt arra, hogy kiszélesítse az alkalmazási szektort. Rob High, a technológia műszaki igazgatója egy vele készült interjúban elmondta, hogy a technológiát addig fejlesztették, amíg el nem érte kiforrott, mostani változatát: „Most már elég stabil és érett a rendszer az ökoszisztémák támogatásához. Tudjuk, hogy valami igazán különleges dolgot hoztunk létre és nem szeretnénk ezt visszatartani a szélesebb körű felhasználástól.” High szerint a Watsonnal hosszú utat tettek meg: tökélyre fejlesztették az egészségügyi felhasználását, és ez azt jelenti, hogy más területeket is birtokba vehetnek.

A Watson fejlesztéseinek köszönhetően most egy lényegesen kisebb eszközzel van dolgunk. Ráadásul High elmondása szerint az alapértelmezett konfiguráció esetén 16 vagy 32 maggal, 256GB RAM-mal dolgozik a gép.

AZ IBM jelenleg azon fáradozik, hogy felhőszolgáltató partnereinél is meghonosítsa a szupergépet, hogy azok különböző alkalmazások létrehozására használhassák.

A Watson felhő a tervek szerint magába fog foglalni egy fejlesztői eszközkészletet, hozzáférést a Watson API-hoz, oktatási anyagokat, és egy alkalmazási piacot. Az IBM tervezi az együttműködést továbbá azokkal a befektetőkkel, akik szeretnének szoftvereket kiépíteni a Watson-on. További információkat, például a Watson felhőszolgáltatás árát még nem véglegesítették. 

IBM, Watson, felhő, iaas, VPS, cloud, fejlesztés, szuperszámítógép, mesterséges intelligencia, Rob High, 256 GB, RAM, Jeopardy!, API

 
Támogatott rendszereink