SERVIRA / Felhő hírek / 30 éves a Windows

30 éves a Windows

Ha a személyi számítógépek történetéről van szó, akkor a 30. születésnapját ünneplő Windows ikonikusnak számít. Bill Gates 1983. november 10-én mutatta be az úttörőnek számító operációs rendszert. Míg a Windows 7 még a lokális adattárolásra épített, a Windows 8 ma már beépített Skydrive klienssel rendelkezik, ami lehetővé teszi, hogy a felhasználók könnyen és gyorsan érjenek el felhő alapú szolgáltatásokat.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


Már történelem

Az 1985. novemberében bemutatott Windows 1.0 nem számított valódi operációs rendszernek, sokkal inkább egy grafikus héjnak, amit később kiegészítettek egy ma is ismert felhasználói felülettel. De már a Windows 1.0-en is megtalálhatóak voltak az olyan meghatározó funkciók, mint például a naptár, az óra, a Microsoft Paint vagy a szövegszerkesztő. Sőt, a Windows ekkor egyedülálló módon lehetővé tette a felhasználóknak, hogy több programot futtassanak egyszerre.

Az elmúlt harminc év alatt a Microsoftnak sikerült domináns, 80-90%-os részesedésere szert tennie az operációs rendszerek piacán. A Windows 8 egyértelművé tette, hogy a Microsoft az interaktív, érintőképernyős integrációját elengedhetetlennek tartja az asztali gépek operációs rendszerek jövőjében. Ráadásul a felhő alapú technológiákra is építeni fognak.

Windows, Microsoft, 30, Bill Gates, Skydrive, VPS, cloud, iaas, felhő, Windows 8

A vállalat nem rég tette elérhetővé a Windows 8.1-es verzióját, mely minden eddiginél nagyobb hatékonysággal integrálja a Microsoft felhő alapú megoldásait a hagyományos desktop környezettel.

 
Támogatott rendszereink