SERVIRA / Felhő hírek / A Windows Azure támogatja a merevlemezek használatát

A Windows Azure támogatja a merevlemezek használatát

A Microsoft új koncepciója hasonló szolgáltatásokat nyújt, mint a versenytársaké, beszéljünk akár a Google-ről vagy az AWS-ről. Az adatok átvitele merevlemezekkel valósul meg.

A tervek szerint a Microsoft a Windows Azure felhasználói számára kibővíti szolgáltatásait: innentől kezdve lehetőséget biztosítanak arra, hogy offline üzemmódban, Azure fiókjukból mozgassanak adatokat merevlemez használatával.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


Egyedül az Egyesült Államokban

A cég november 3-án, hétfőn adott ízelítőt az új importálási – exportálási szolgáltatásából, amelybe beépített támogatás van a BitLocker merevlemez titkosításra. Ez lehetővé teszi, hogy a felhasználók titkosítsák, a merevlemezen található adatokat mielőtt elküldik azokat. A szolgáltatás hatékony megoldást jelent nagy mennyiségű telephelyi adat Windows Azure Blobsba vagy Windows Azure Blobsba való exportálására.  A Windows Azure Blob storage szolgáltatás lényege, hogy nagy mennyiségű strukturálatlan adatot tárolását teszi lehetővé és elérhetővé HTTP vagy HTTPS protokollokon keresztül.

A felhasználóknak nem kell tartaniuk a lemezek elvesztésétől vagy ellopásától a szállítás során, mivel csak ők tudják kódolni a titkosított adatokat.  A merevlemezek (üresek vagy adatokkal teliek egyaránt) a FedEx-en keresztül érkezhetnek a Windows Azure adatközpontjába. Ennek több előnye is van a Microsoft szerint: gyorsabb, csökkenteni a költségeket és nem függ a sávszélességtől a rengeteg adat átvitele. A szolgáltatás egyelőre csak az USA-ban él és a 3,5 hüvelykes SATA II merevlemezeket támogatja. 

 
Támogatott rendszereink