SERVIRA / Felhő hírek / Gartner: többet költünk felhőre?

Gartner: többet költünk felhőre?

A Gartner elemzői szerint továbbra is a felhő alapú technológiák fejlődésével és terjedésével kell számolnunk, sőt 2016-ra az IT területén a kiadások nagy része ezt a területet fogja érinteni.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


A 2016-os esztendő a Gartner szakemberei szerint vízválasztó lesz. Ekkorra a privát felhők lassan átadják a helyüket hibrid társaiknak és a nagyvállalatok jelentős része is ezt a megoldást fogja használni legkésőbb 2017-re. Az előrejelzett növekedések egy része a ma is hagyományosnak számító megoldások közül fog kikerülni. De mégis az applikációké a jövő. Számos vállalat már most hozzálátott az ilyen irányú fejlesztésekhez.  És, ha minden jól megy, akkor valóban teljesül a Gartner jóslata. De egyes szakemberek kételkednek az előrejelzések hibrid felhőkre vonatkozó részével kapcsolatban. Mivel minden egyes felhő alapú modellnek megvannak az előnyei – miért törne egyeduralomra a hibrid? Sokkal inkább elképzelhető egy „multi cloud” környezet. Mert egy dolog már ma is biztosan látszik: az egyes vállalatok a saját igényeiknek és elvárásaiknak megfelelően választanak: a privát-, a publikus- vagy a hibrid felhőszolgáltatások közül. Bármilyen formában is valósuljon meg a technológia, sokkal inkább a vállalkozásoktól függ, hogy mi nyer teret, nem annyira az IT-világtól: az IT nem fog nagyobb lökést adni a felhőknek, inkább azok a cégek fogják erősíteni a felhő statisztikáját, akik igyekeznek költséghatékonyabb módot találni az informatikai szolgáltatásokban.

Kiadások tekintetében az infrastruktúra-központú erősítés valószínűsíthető. De inkább az alkalmazásfejlesztés és terjesztés lesz a középpontban.

2016, iaas, felhő, cloud, VPS, Gartner, applikácó, alkalmazás

 
Támogatott rendszereink