SERVIRA / Felhő hírek / Körvonalazódik a Microsoft vállalati felhőstratégiája

Körvonalazódik a Microsoft vállalati felhőstratégiája

A vállalat új ajánlataival nyilvánvalóvá válik, hogy a Microsoft áthelyezi a hangsúlyt a hibrid- és a nyilvános felhő szolgáltatásaira.

A Microsoft eddig erősnek bizonyult olyan üzleti szintű megoldásokban, mint amilyen például az Office 365. De egyéb populáris szolgáltatásaival, mint az Outlook.com, az Xbox Live vagy a Bing biztosan megvetette a lábát a piacon. Kérdés, hogy ez elégnek bizonyul-e ahhoz, hogy a jelenleg domináns Amazont is lekörözze webes szolgáltatások tekintetében.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


Mivel a Microsoft nyilvános felhő szolgáltatása, az Azure szintén a fejlődés útjára lépett, az Amazon talán vetélytársára akadt. Ráadásul az Azure árazása is vonzóvá teszi a felhasználók számára a Microsoft felhő alapú megoldását. Ha pedig ez sem lenne elég, akkor november 1-től a Microsoft Vállalati Szerződés kereten belül kínál kedvezményes megoldásokat az Azure igénybevételére, így téve rugalmassá a fizetést.

Gondosan kidolgozott stratégia

Satya Nadella, a Microsoft a vállalati szintű felhőalapú megoldásokért felelős ügyvezető alelnöke, elmondta, hogy a stratégia kialakításakor három szempontot tartottak fontosnak: egyrészt a legjobb a kategóriába tartozó SaaS alkalmazások biztosítását, másrészt az olyan nyilvános felhő létrehozását, amely széles körű támogatottságot biztosít, valamint a hibrid felhő kiépítése, a nagyobb mobilitás érdekében.

A harmadik terület részleteire derül fény október 18-án, amikor a Microsoft kibocsájtja a Windows Server 2012 R2 és a System Center 2012 R2 megoldásait. Mindkét újítás célja, hogy segítse a jobb virtualizációs megoldások kiépítését és a házon belüli felhők kapcsolódását is gördülékenyebbé teszi a hibrid felhők használatához.

Újabb lépés a Microsoft vállalati felhő fejlődésében az SQL Server 2014, amely magába foglalja a Windows Azure cloud mentési és helyreállítási mechanizmusát. Ezt követően a vállalat kiadja a Windows Azure HDInsight Service nevezetű Apache Hadoop alapú szolgáltatását, amely az SQL-el dolgozik.

Egy másik izgalmas kiadás a Microsoft Remote Desktop alkalmazás lesz iOS-re, Android-ra és Windows RT-re, amely segítségével a mobil felhasználók internetes eléréssel hozzáférhetnek a Windows asztali szolgáltatásaihoz.

Microsoft, felhő, vállalati felhő, Android, iOS, Windows RT, Microsoft Remote Desktop, Office 365, SaaS, iaas, VPS, cloud, Windows Server 2012 R2, System Center 2012 R2, Apache Hadoop, Azure, SQL, Microsoft Remote Desktop, hibrid felhő

 
Támogatott rendszereink