SERVIRA / Felhő hírek / A Red Hat felhőben újít

A Red Hat felhőben újít

A Red Hat bejelentette, hogy új zászlóshajó termékeit a hibrid felhők szolgálatába állítja, hogy azok jobban illeszkedjenek a fizikai és a virtuális környezetbe egyaránt. A socketek és a virtuális node-ok mostantól szabadon felcserélhetőek, a Red Hat Enterprise Linux Server licence alatt. Ennek köszönhetően könnyebbé válik a virtuális és a fizikai szerverek kombinációja.

A Virtual Data Center számára elérhető RHL is átesett egy frissítésen: megjelent egy socketenkénti opció, lehetővé téve, hogy egy HyperV-n, VMware-en, vagy a Red Hat saját Enterprise Virtualization környezetén végtelen számú virtuális gép fusson.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


A Red Hat döntése mögött főleg az a gondolat húzódik meg, hogy a mai világ igényeinek megfelelő rugalmasságot az új licencelési modell reprezentálja a legjobban. Jim Totton a Red Hat alelnöke azt is kihangsúlyozta, hogy a modern vállalati infrastruktúrák dinamikus egyvelegét képezik a fizikai, a virtuális és a felhő alapú megoldások telepítésének.

 

A felhasználók számára rendkívül fontos volt egy korszerű eljárás kidolgozása, ami lehetővé teszi, a könnyed és gyors alkalmazkodást, ha esetleg változnak a vállalati körülmények.

Az is kulcsfontosságú volt, hogy a gyorsan növekvő hardveres igényeknek is meg tudjanak felelni, nyilatkozta a kutatás vezető elemzője, Jay Lyman.

Az IT részlegek számára az elsőszámú feladat az erőforrások beszerzésének minimalizálása, mert ez végül a felhalmozódásukhoz vezethet – legyen szó akár fizikai, virtuális vagy felhő alapú megoldásokról.

A Red Hat a nagyobb összegű kiadásokra is megoldást kínál. Lehetővé teszi, hogy az ügyfelek saját maguk alakítsák infrastruktúráikat, legyen szó akár fizikai, virtuális vagy felhő alapú megoldásokról, teszi mindezt egyszerűbben és hatékonyabban az eddigiekhez képest.

A Red Hat ezzel egy időben előállt a RHEL újabb verziójával (5.10 RHEL), ami a MySQL legújabb variánsával, egy úgynevezett Red Hat Access diagnosztikai portállal fut, valamint tartalmaz egy továbbfejlesztett feliratkozási feladatkezelő rendszert is.

 
Támogatott rendszereink