SERVIRA / Felhő hírek / Itthon is elérhető a Google Play Music

Itthon is elérhető a Google Play Music

Magyarországon is elérhetővé vált a Play Music, a Google saját zenei gyűjtőoldala. Hivatalosan használható az alkalmazás, aminek különlegessége, hogy felhőben tárolja a dalokat.

A Google zenei szolgáltatásán keresztül vásárolhatnak is a felhasználók, de az ingyenes letöltésre és tárolásra is lehetőséget biztosít, valamint meghatározott havidíj fejében a felhasználók saját, személyre szabott lejátszási listát is kaphatnak.

A rádiószolgáltatásra havidíjjal előfizetők a Google 18 millió számból álló kínálatából válogathatnak. De az alkalmazás folyamatosan javaslatokkal áll elő a hallgató igényeihez igazodva.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


A normál Google Play Music mellett az igazi újítás a Google Play Music All Access.

 

Míg a hagyományos Google Play Music-ra maximum 20 ezer saját zeneszám tölthető fel, amiket saját támogatott eszközeikre bárhonnan visszaszinkronizálhatnak vagy streamelhetnek a használók. Addig a Google Play Music All Access, a korlátlan hozzáférés jegyében 10-20 millió zeneszámot kínál korlátlan használatra meghatározott havidíjért. A számokat át lehet ugrani és fölösleges reklámokkal sem fárasztják a hallgatókat.

Az idén, október 1-én induló szolgáltatás most még ingyenesen tesztelhető. A próbaidőszak letelése után havi 1.650 Forintot kell az előfizetőknek szánniuk a Google Play Music Access-re. De ehhez a Google Play Musicot appot kell igénybe venniük.

Habár a Google üzleti modelljeként az ingyenes használatot szokhatta meg a nagyközönség, most fizetős modell segíti az előadók támogatását. Ezzel együtt a felhasználók is jól járnak: kedvező áron juthatunk hozzá kedvenc dalaikhoz, 320kbites MP3 formátumban.

A vásárlás előtt viszont lehetőség nyílik arra is, hogy ingyenesen belehallgassanak a dalokba a vásárlók: ez körülbelül 90 másodpercet jelent egy 7-8 perces számnál.

Ha a meghallgatott trackek elnyerték a hallgató tetszését, akkor a fizetés hasonló módon történik, mint az alkalmazások vagy könyvek esetében. Amennyiben sikeres volt a tranzakció, a Play Music appon keresztül már meg is hallgatható az adott szám.

 
Támogatott rendszereink