SERVIRA / Felhő hírek / A Google sokmilliárdot költött adatközpontokra

A Google sokmilliárdot költött adatközpontokra

A Google csapata 2006 óta már mintegy 21 milliárd dollárt költött az internetes infrastruktúrája fejlesztésére, mivel a cég saját adatközpontokba költözött.

A Google kiadásai akkor nőttek meg, amikor elindították a globális terjeszkedési projektjüket. A haladáson felbuzdulva nemrégiben a Microsoft is bejelentette: hasonló tervei vannak.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció

.

A kiadásokat elemezve összefüggést találhatunk a felhő alapú szolgáltatásokkal. Mivel az egyre népszerűbb cloud computing térnyerésével a webes alkalmazások és szolgáltatások üzemeltetése más megoldásokat kíván.

A legtöbbent 2010-ben költöttek

A Google befektetéseiről készült elemzésének tanúsága szerint a 2010-es év kiugróan magas volt a kiadások tekintetében.  Várhatóan a fejlesztések nagy erővel fognak folytatódni a következő években is, mivel a cég bejelentette, hogy Iowaban, Dél- és Észak-Karolinában valamint Belgiumban is nagy összegeket mozgósít majd, hogy kiépítse adatközpontjait. Ráadásul a cég tervei szerint kiterjeszti infrastruktúráját Dél-Amerikába és Ázsiába is.

A befektetések nagy része olyan hosszú távú megoldások, mint például az épületek kialakítása, vagy a megfelelő technikai felszerelések kiépítése.

Google, VPS, cloud, iaas, felhő, szerver, adatközpont, fejlesztés, terjeszkedés, internetes infrastruktúra

 
Támogatott rendszereink