SERVIRA / Felhő hírek / Sinofsky a Box hivatalos tanácsadója

Sinofsky a Box hivatalos tanácsadója

A vállalati felhőszolgáltatás egyik vezető cége, a Box a napokban bemutatta a nála hivatalos tanácsadói pozícióra lépő Steven Sinofsky-t. Vajon a Microsoftos múlt milyen jövőt hoz a Box számára?

Steven Sinofsky, aki korábban a Microsoft élén töltött be vezető pozíciót, most átkerül a Box-hoz. A lépés azért tekinthető nagy horderejűnek, mert múltjának köszönhetően Sinofsky otthonosan mozog mind a Microsoft Office, mind pedig a SkyDrive berkeiben. Ez pontosan az a két szolgáltatás, amivel a Box eddig versenyzett.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


A vállalat szolgáltatásai között ma még a tárhely szolgáltatások dominálnak, szakemberek mégis arra számítanak, hogy a közeljövőben dokumentumszerkesztő megoldásokat is be fog mutatni a cég felhő alapú tároló megoldásai mellett. Ez pedig már közvetlen kapcsolatba hozható az Office-al, ami elsőszámú  bevételi forrása a Microsoftnak.

Microsoft - Box háború?

A Box jelenleg azzal van elfoglalva, hogy felvázolja egy esetleges Microsoft-Box háború lehetséges forgatókönyveit. A cég vezérigazgatója, Aaron Levie azt nyilatkozta, hogy inkább szeretnének közelebb kerülni a szoftvervállalathoz, ahelyett, hogy növelnék azoknak a termékeknek a listáját, amiknek versenyezniük kell a Microsoft termékekkel.

Úgy tűnik, a Box jó úton jár, hogy megtörje a hosszú évek óta tartó egyeduralmát az Office szolgáltatásoknak. A bejelentés már csak azért is meglepő, mert sokan a Microsoft vezérigazgatói székéből távozó Ballmer utódjaként tekintettek Steven Sinofksy-ra. Úgy tűnik csalódniuk kell.

Box, Microsoft, iaas, VPS, cloud, felhő, Steven Sinofsky, szoftver, tárhely, Office, tanácsadó, CEO, vezérigazgató, Ballmer, Aaron Levie, dokumentumszerkesztő, storage

 
Támogatott rendszereink