SERVIRA / Felhő hírek / A SUSE Linux a VMware hibrid felhőjében landol

A SUSE Linux a VMware hibrid felhőjében landol

A SUSE Linux Enterprise Server, az elsőszámú Linux operációs rendszer már futtatható a VMware segítségével akár a helyszíni szolgáltatáskén akár felhőben. Nem ez az első eset, hogy a két cég együttműködik.

A VMware és a SUSE Linux bejelentették összefogásukat a hibrid felhőben. A SUSE Linux augusztus 27-én hozta nyilvánosságra, hogy a Linux termékeik elérhetőek lesznek az augusztus 26-án bemutatott VMware vCloud Hybrid Service szolgáltatáson keresztül. Frank Rego, a SUSE üzletfejlesztési menedzsere elmondta, hogy a SUSE Linux Enterprise Server ilyen formában havidíjas rendszerben lesz elérhető a felhasználók számára.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


SUSE és VMware - még tárgyalnak

A VMware hibrid megoldását még májusban mutatták be, már ekkor két hatalmas előnyét emelték ki a korábbi megoldásokhoz képest. Egyrészt a szolgáltatás egy dedikált felhőszolgáltatás, így fizikailag teljesen elszeparált, és a virtuális felhők előnyeit is magába foglalja, ezért logikailag is elkülönül. Rego beszámolt arról is, hogy a VMware fejlesztőinek nem kellett új technológiát kidolgozniuk ahhoz, hogy a SUSE Linux-ot megfeleltessék a hibrid felhőhöz. Az ügyfelek számára a telepítés folyamata annyiban lesz más, hogy a megvásárolt SUSE Linux Enterprise Server szolgáltatásokhoz VMware eszközökre lesz szükség. A SUSE és a VMware még tárgyalnak az előfizetés, valamint a mobilitás különböző lehetőségeiről. A SUSE egy ismert technológiája, a SUSE Studio segítségével a felhasználók könnyedén létrehozhatják saját Linux-alapú alkalmazásaikat. 

SUSE, VPS, cloud, felhő, Linux, iaas, VMware, szerver, server, SUSE Linux, SUSE Linux Enterprise Server, hibrid felhő, vCloud, SUSE Studio

 
Támogatott rendszereink