SERVIRA / Felhő hírek / A VMware-nél minden a virtualizációról szól

A VMware-nél minden a virtualizációról szól

Az idei VMworld konferencián a VMware egy rövid összefoglalóban felfedte, hogy milyen új eszközökre számíthat tőlük a nagyközönség a hálózati és tároló megoldások tekintetében.

Az évente megrendezésre kerülő VMworld felhasználói konferencián, amit idén San Francisco-ban rendeztek, egyértelműen a VMware-é volt a főszerep.  Felfedték ugyanis több részletét egy tervezett szoftver alapú adatközpontnak (SDDC).

Peter Wei, a cég vezető marketing igazgatója azt is elmondta, hogy az emberek ma már egyre nagyobb gyorsaságra vágynak. Éppen ezért nekik minél gyorsabban kell fejleszteniük az IT infrastruktúrát, ha ki akarják elégíteni a felmerülő igényeket.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


A VMware alkalmazkodik az ügyfelek igényeihez

Az elmúlt években a VMware a szerverek virtualizációjáról áthelyezte a hangsúlyt az összes adatközponti műveletre vonatkozó virtualizálásra, az SDDC használatával. Az SDDC-vel a szervezeti infrastruktúra minden eleme virtualizált, ennek köszönhetően az adatközpontok rendszergazdái könnyűszerrel tudnak automatizálni bizonyos folyamatokat.

Wei arról is beszámolt, hogy a vállalati felmérések azt mutatták, hogy a VMware ügyfelek 77 % gondolkodik a virtualizációs stratégia kibővítésén a tárolás és a hálózatépítés tekintetében. Ezért mutat be a cég új technológiákat ezzel kapcsolatban. A konferencián a hálózati virtualizációs platformra (Network Virtualization Platform, NSX) készült termékek kerülnek bemutatásra, ezek mindegyike az OSI (nyílt rendszerek összekapcsolása) kommunikációs modellt alkalmazza. Az NSX segítségével a rendszergazdák automatizálhatják a hálózati konfigurációs feladatokat, többek között a kapcsolók, a routerek, a terhelésszabályozók, és a virtuális magánhálózatok működését.

„Az NSX nem szól másról csak a sebességről. Lényegében az NSX egy vezérlési felület, ami összefogja a hardvereszközöket.” – jelentette ki Wei. Ezt kiegészítendő még ezen a héten bemutatják a Virtual Storage Area Network (VSAN) béta verzióját. A vállalat már a tavalyi VMworld konferencián felfedte, hogy a rendszer Distributed Storage (elosztott tároló) néven fog futni.

A számítási oldalon az VMware frissítette a vSphere szoftverét, hogy a virtuális gépek (VM), nagyobb adatmennyiség kezelésével is megbirkózzanak. A virtuális lemezek ennek köszönhetően elérhetik a 64TB-os tárolási álomhatárt, ami kétszer akkora, mint az előző kiadásé volt. Az új vSphere 5.5 bemutatása arra is rávilágított, hogy az bővült egy új csatlakozó telepítésével, ez pedig lehetővé teszi, hogy a nagyobb adatáramlást igénylő munkafolyamatok is zökkenőmentesen mehessenek, magába foglalva több száz vagy akár több ezer virtuális szervert is.

VMware, VPS, virtualizáció, iaas, cloud, felhő, IT infrastruktúra, IT, Peter Wei, NSX, VMworld, SDDC, Network Virtualization Platform, vSphere 5.5, VM, vSphere

 
Támogatott rendszereink