SERVIRA / Felhő hírek / Gartner: vezet az Amazon

Gartner: vezet az Amazon

A Gartner elemzői megállapították, hogy továbbra is az Amazon vezeti a felhőszolgáltatások piacát. Úgy tűnik, egyetlen másik cég sem tud az óriásvállalat közelébe férkőzni. De vajon meddig tart majd az egyeduralom?

Éves jelentésében, a Magic Quadrant-ban a Gartner győztest hirdetett: az Amazon Web Services maradt az elő számú IaaS nyilvános számítási felhőszolgáltató. Sőt, az AWS uralma a felhő-alapú alkalmazások kezelésében is töretlen.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


A Gartner becslése szerint az Amazon felhővel kapcsolatos tevékenysége ötször nagyobb, mint a versenytársaié: „Az AWS piaci részesedése elsöprő. Ez köszönhető annak, hogy rendkívül innovatív, alkalmazkodó és nagyon érzékenyen reagál a piac változásaira. Ez egészül ki a leggazdagabb IaaS termékportfólióval, és a folyamatosan bővülő szolgáltatási kínálattal. Ráadásul az AWS attól sem riad vissza, hogy csökkentse az árakat.”

Amellett, hogy az AWS szolgáltatások és termékek széles skáláját kínálja, egy igen erős partneri hálózattal is büszkélkedhet, akik az Amazon szolgáltatásain keresztül kínálják saját termékeiket.

Van-e vetélytársa az AWS-nek?

A Gartner szerint egyelőre nincs mitől félnie az Amazonnak, egyetlen másik cég sem veszélyezteti vezető pozícióját. Ugyanakkor megemlíti az CSC előretörését, amit az Amazonétól sok ponton különböző vállalati-központú modelljének számlájára írnak az elemzők.

A jelentés zárásként megemlíti, hogy a felhő alapú technológiák gyorsan fejlődnek, a szolgáltatóknak pedig ezzel egy időben minél egyedülállóbbá kell tenniük a kínálatukat. A biztonság kérdése továbbra sem elhanyagolható. A Gartner felhasználói oldalról is vizsgálta a kérdést és megállapította, hogy ma sokkal komplexebb feladatok megoldására használják a felhő alapú megoldásokat, általában olyan területeken, mint a tesztelés és fejlesztés, a tárhely szolgáltatás, a különböző felhő alapú alkalmazások, az e-business vagy az üzleti, vállalati alkalmazások.

Gartner, cloud, iaas, VPS, felhő, elemzés, Amazon, AWS, Magic Quadrant, Amazon Web Services, CSC, alkalmazás

 
Támogatott rendszereink