SERVIRA / Felhő hírek / Hatból öt vállalkozás felhőben gondolkodik

Hatból öt vállalkozás felhőben gondolkodik

A TwinStrata elemzői szerint egyre több vállalkozás használ felhő alapú technológiákat, vagy gondolkozik azok bevezetésén.

A TwinStrata nyilvánosságra hozott következtetéseit 2012. júniusától gyűjtött adatokra alapozta. A kutatás elsősorban azt célozta meg, hogy a felhőhasználati szokásokat, tapasztalatokat vizsgálja az elmúlt időszakban. A felmérés időszakos eredményeit összehasonlították, így arra is rálátást kapunk, hogy hogyan zajlott az új technológiára történő átállás. Kiemeli a fejlődés felívelő szakaszait, és az esetleges megakadásokat is.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


A skálázhatóság a legnagyobb előny

A kutatás az alábbi következtetéseket vonta le: A megkérdezettek 60%-a egyetértett azzal, hogy a helyi adattárolási kapacitás lassan felülmúlta a képességeiket, ezért döntöttek az átállás mellett. A válaszadók közül 37% úgy nyilatkozott, hogy már minimum három éve számítási felhőt használnak.

Tehát az elmúlt egy évben nőtt a technológia népszerűsége, így a szoftver mint szolgáltatás, a platform, mint szolgáltatás, az infrastruktúra, mint szolgáltatás és cloud storage használata. A vállalkozások 84%-a, tervezi vagy már használja a felhőt adattárolásra.  A kutatók természetesen a lelkesedés okára is kíváncsiak voltak, így megállapították, hogy a felhőbe vetett bizalom annak köszönhető, hogy egyre többen felismerik annak előnyeit. A legtöbbet idézett előnyök a skálázhatóság, a tárhely bővítési lehetősége volt.

 
Támogatott rendszereink