SERVIRA / Felhő hírek / A támadók is a Google-t használják

A támadók is a Google-t használják

Úgy tűnik a hackerek is felfigyeltek a felhő alapú szolgáltatások előnyeire. Kutatók megállapították, hogy egyre több esetben használják az olyan programokat, mint például a Google Code kártevőik terjesztésére.

A Black Hat konferencián részt vevő biztonsági szakemberek arról számoltak be, hogy a kártevők terjesztésére és népszerűsítésére egyre több esetben használnak a támadók különböző kereskedelmi hosting oldalakat és cloud szolgáltatásokat.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


Általában a malware programok írói a rosszindulatú kódokat a saját oldalaikon rejtik el. 

Ráadásul mindent megtesznek annak érdekében, hogy a gyanútlan felhasználó teljesen legitim szolgáltatónak tekintse őket. Munkájukat megkönnyíti, hogy gyakran a legitim webhelyek tulajdonosai nem ellenőrzik a tartalmakat, amik az általuk hostolt honlapon megjelennek, amely lehetővé teszi, hogy a hackerek viszonylag könnyen, titokban helyezzenek el rosszindulatú kódokat - mondta Michael Sutton a Zscaler, SaaS biztonsági szolgáltató cégnél zajló kutatás vezető szakértője. 

black hat, adat, data, biztonság, security, data security, adatbiztonság, google, google code, dropbox, malware, vps, felhő, iaas, cloud

A nagy cégek is sárosak

Sutton arról is beszámolt már, hogy a Dropbox-on és a Google Code-on is találkozott már fertőzött fájlokkal. A szakemberek elsősorban azt javasolják védekezésként, hogy egyik IT vezető se bízzon vakon az olyan dominekben sem, amik első látásra biztonságosnak tűnnek. A kevésbé megbízható felhőszolgáltatók sokszor gyenge hitelesítési procedúrákat alkalmaznak, amikor új felhasználót regisztrálnak, ez lehetővé teszi, hogy a támadók hamis információkkal hozzanak létre fiókokat. Az így létrehozott fiókokat utána lehetővé teszik, hogy erős botokat vessenek be, amik a felhő infrastruktúrában futnak.

 
Támogatott rendszereink