SERVIRA / Felhő hírek / A Kaspersky hetente 5000 új mobileszközre szánt trójait leplez le

A Kaspersky hetente 5000 új mobileszközre szánt trójait leplez le

Miért nő a mobil eszközök használatának biztonsági kockázata? A Kaspersky szakértői magyarázattal és megoldással is szolgálnak a témával kapcsolatban.

Az Androidos okostelefonok és a tabletek a felelősek, fogalmazta meg Alex Gostev a Kaspersky malware-ekre specializálódott szakértője.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


Gostev azt is elmondta, hogy hetente akár 5000 új kártevővel is szembesülhetnek a cégnél. Nem kell viszont rögtön kétségbe esni a nagy számok hallatán, mivel az adathalászok nagy része rövid időn belül egyszerűen nem tud mit kezdeni a fertőzött eszközről megszerzett információval. Azonban a szakértők szerint ez hamarosan változni fog, úgyhogy nem árt felkészülni. A legtöbb kártevő kémprogramokként vagy mobil alkalmazásokba ágyazottan fertőzi meg a készülékeket.

Titokban küldenek emelt díjas üzeneteket

Emellett az olyan trójai alkalmazások száma is jelentősen megnőtt, melyek titokban küldenek üzeneteketkülönböző emeltdíjas telefonszámokra. Gostev szerint az ilyen vírusok száma fog a legjelentősebb mértékben nőni az elkövetkező időszakban, köszönhetően a megnövekedett mobiltelefon használatnak.

 
Támogatott rendszereink