SERVIRA / Felhő hírek / A felhő a közösségi alkalmazások jövője

A felhő a közösségi alkalmazások jövője

A Microsoft szokásos évi felmérését tette közzé, amiben azt vizsgálta, hogy a kkv-k és nagyvállalatok életében milyen változások következhetnek be a felhő szolgáltatások és a közösségi alkalmazások tekintetében.

Mint kiderült a nagyvállalatok és a középvállalkozások az üzleti felhasználásra szánt közösségi alkalmazásokat teljesen eltérő módon használják.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


A kkv-k az intranet és az azonnali üzenetküldés mellett a jobban szeretnek többféle publikus közösségi alkalmazásokat használni üzleti tevékenységük során, ezzel szemben a nagyvállalatok kevesebb, de elterjedtebb eszközöket vesznek igénybe.

Jon Roskill, a Microsoft alelnöke így foglalta össze a helyzetet: „Bár mindegyik szegmens másképp használja ezeket a technológiákat, a kkv-k jellemzően a nyilvános FTP-ket vagy felhő alapú tárhelyeket, a publikus közösségi hálókat, blogokat kedvelik, a nagyvállalatok pedig egyértelműen inkább az intranetet, a munkaközösségek együttműködését megkönnyítő megoldásokat és a videokonferenciát részesítik előnyben.”

cloud, felhő, microsoft, iaas, vps

A fentieken kívül további különbségekre is fény derül. A közösségi alkalmazásokat, a kisebb vállalatok alkalmazottai vevőkkel, ügyfelekkel, beszállítókkal való kapcsolattartásra és információszerzésre is használják. A nagyvállalatok inkább csak házon belül kommunikálnak ilyen módon.

A legfrissebb IDC tanulmányból az is kiderül, hogy az üzleti világban egyre több szervezet –mérettől függetlenül – helyezi át technológiai infrastruktúráját a felhőbe. És ha már költöznek, akkor az ügyfelek átfogó szolgáltatóra vágynak: 63%-uk olyan felhőszolgáltatót szeretne, mely minden ezzel kapcsolatos igényüket kielégíti, 67%-uk egyetlen felhőszolgáltatótól kívánja megvásárolni a különböző felhőszolgáltatásokat, és 74%-uk azt is elvárja, hogy szükség esetén képes legyen a felhőben tárolt adatokat a számítógépeken is elérhetővé tenni.

 
Támogatott rendszereink