SERVIRA / Felhő hírek / Elérhető Windows 8.1 Enterprise kiadása

Elérhető Windows 8.1 Enterprise kiadása

A Windows 8.1-re épülő Enterprise operációs rendszer már Magyarországon is ingyenesen elérhető és tesztelhető. A felhasználók különféle prémiumszolgáltatásokat és üzleti megoldásokat vehetnek igénybe segítségével.

A vállalati szféra életét hivatott megkönnyíteni a Windows 8.1 Enterprise. A funkciók között a Windows To Go Creator, személyre szabható vállalati munkakörnyezetet létrehozását teszi lehetővé, mely egy külső USB drive-on keresztül bármikor betölthető. A kezdőképernyő kontroll a kulcsfontosságú alkalmazásokat teszik könnyen elérhetővé. A szolgáltatással lehetővé válik az is, hogy egy-egy munkaközösség, vagy akár az egész cég kezdőképernyője azonos legyen, elkerülve ezzel, hogy mindenki saját, eltérő felületet alakítson ki.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


A DirectAccess segítségével a felhasználók külön VPN hálózat nélkül, kívülről is el tudják érni a belsős anyagokat. Sőt, a rendszergazdák a külsős felhasználók gépeit is könnyen tudják frissíteni.  A BranchCache megoldásnak köszönhetően a fiókirodák alkalmazottainak nem kell többé többszörösen letölteniük az anyagokat a WAN-on (Wide Area Network) keresztül, mert a BranchCache a fájlokat, weboldalakat és egyéb tartalmakat központi szerverekről vagy hosztolt cache szerverekről tölti be. A Virtuális Asztal Infrastruktúra (VDI) a 3D grafikai elemek megtekintési lehetőségével gazdagodnak. Az AppLocker használatával az IT csapat egy sokkal biztonságosabb környezetet tud létrehozni, úgy, hogy szabályozza, hogy milyen fájlok és alkalmazások futhatnak a gépeken, növelve ezzel az eszközök és a rajta tárolt adatok biztonságát is. A Windows Enterprise Side-Loading garantája, hogy a vállalati Windows alkalmazások előtelepíthetőkké váljanak PC-kre és tabletekre egyaránt. 

Mindezek mellett az Enterprise verzió számtalan új üzleti lehetőséget is kínál. Az Assigned Access lehetővé teszi, hogy egy készüléken a felhasználók csak egy adott, a Windows Áruházból letöltött alkalmazást tudjanak futtatni, és más rendszerfájlokhoz, alkalmazásokhoz ne férjenek hozzá. Az Inbox VPN Clientst használva, a VPN-szolgáltatók saját VPN-kliens fiókjaikat beépíthetik a Windows 8.1-be, mind x86, mind ARM platformon. Az Open MDM: A Windows 8.1-be épített OMA-DM-képességek lehetővé teszik a mobileszközök harmadik fél által biztosított MDM-megoldások –például MobileIron vagy AirWatch – segítségével való menedzselését, további közvetítő nélkül. Windows 8.1 és Windows RT 8.1 esetén a rendszergazdák akár Windows Intune-ból, akár egyéb MDM-megoldásokból több beállítást képesek menedzselni. A Workplace join a vállalati adatokhoz biztosít hozzáférést. Végül pedig az üzleti adatok innentől kezdve távolról is törölhetőek lesznek.

A Windows 8.1 támogatása 2023. október elsejéig érvényes marad.  Azon vásárlók, akik Windows 8-al rendelkeznek, 2 év haladékot kapnak, hogy miután a Windows 8.1 frissítések elérhetőek lesznek, maguk is arra váltsanak. A technikai átálláshoz a Windows saját honlapján nyújt segítséget.

 
Támogatott rendszereink