SERVIRA / Felhő hírek / Egyértelmű az Amazon uralom

Egyértelmű az Amazon uralom

A hatalmas árcsökkentésekkel az Amazon webes termékei nemcsak piacvezetőnek számítanak, hanem uralkodónak is a felhők birodalmában.

Az Amazon Web Services (AWS) nemrég újra csökkentette termékeinek árát, ebbe beletartozik a virtuális privát felhőszolgáltatás is.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


Azok, akik eddig is figyelemmel kísérték a cég működését, tudják, hogy ez már a 37. árcsökkentésük. Amint ezt az AWS nyilvánosságra hozta, a Rackspace árai is jelentősen visszaestek. A kisebb szolgáltatók felvették a versenyt az Amazonnal. Végül az olyan óriáscégek, mint a Hewlett-Packard, az IBM vagy a Microsoft is kénytelenek voltak alkalmazkodni az árcsökkenéshez.

Az Amazon lett a felhő királya

Talán nincs is semmi rossz az így kialakult helyzetben, az AWS részéről mindenképpen meggondolt üzleti lépésről van szó, mivel így lehetővé tették, hogy az eddig drága felhőpiachoz könnyebben tudjanak alkalmazkodni a szolgáltatók. Lassan nyilvánvalóvá válik, hogy az Amazon apránként, de magabiztosan átveszi az uralmat ezen a piacon. Innentől kezdve már nemcsak arról van szó, hogy az AWS határozza meg a díjakat, hogy ő diktálja a lépéseket, de arról is, hogy egyeduralomra tör. Az Amazon így az árak, a támogatás és a szolgáltatások tekintetében is vezérszerephez jut, és a többi szolgáltató csak követni tudja majd.

amazon, amazon web services, aws, felhő, cloud, iaas, vps, rackspace, microsoft, ibm

A kialakult helyzet viszont aggodalomra is okot adhat, ha azt vesszük, hogy egyetlen cég ekkora befolyással bírhat egy olyan piacra, ami még csak most formálódik. Ennek az egyeduralomnak meglesznek a hátulütői és a pozitív hozadékai egyaránt, ha a Microsoft 1990-es évekbeli asztali számítógépek operációs rendszerein való egyeduralmából indulunk ki. Jó dolog lehet, hogy megvan az az egy szolgáltató, akit figyelve, nem kell fogadásokat kötni arra, hogy végül ki lesz a nyertes. Negatív tényezőként pedig várhatjuk a piac leülését, ellustulását, hiszen már úgyis megvan a győztes…

 
Támogatott rendszereink