SERVIRA / Felhő hírek / A Google nyomdokaiba lép az Apple és Microsoft is

A Google nyomdokaiba lép az Apple és Microsoft is

Idén ősszel az iOS, az OS X és a Windows frissítései is automatikussá válnak. Ezzel a lépéssel még közelebb kerülnek ahhoz, hogy a felhasználóik kezéből végképp kivegyék a biztonsági kérdésekkel kapcsolatos ügyintézés lehetőségét.

Ahogyan a Google termékei, az Android és a Chrome OS automatikus frissítésekkel tették könnyebbé az azokat használók életét, úgy most az Apple és a Microsoft is emellett a megoldás mellett döntött.  


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


A Windows és az OS X esetében az alkalmazás frissítési eljárás a szoftver ökoszisztémájának része lesz. Csak a gyártó cég által modernek titulált Windows Store alkalmazások lesznek majd automatikus frissítésűek. A régebbi, hagyományos termékek változatlanul a régi rendszer szerint fognak működni. Az OS X Mavericks esetében hasonló a helyzet. Kizárólag a Mac App Store-on keresztül letöltött és üzembe helyezett applikációk nem fogják igényelni a felhasználók beavatkozását, ezzel szemben azokért a szoftverekért, amiket máshogyan vásárolnak meg továbbra is ők felelnek.

Régóta bevett gyakorlat

Az olyan operációs rendszerek, mint például az Android, a Chrome OS, az iOS, az OS X vagy a Windows már eddig is tartalmaztak részleges vagy teljes automatizmust a javítócsomagok alkalmazásakor. A Chrome és a Firefox böngészőprogramok pedig teljesen észrevétlenül frissítenek. A Microsoft ráerőszakolta az Internet Explorerre az automatikus javításokat. Valamint az olyan népszerű alkalmazások, mint az Adobe's Flash vagy a  Java is érintés nélkül fognak javulni. 

A nagyközönségből sokan nincsenek lenyűgözve az automatikus frissítések bevezetésétől. Sőt, egy olyan folyamat elejének jósolják, ami maximum öt éven belül teljesen automatizálja a rendszereket.

 
Támogatott rendszereink