SERVIRA / Felhő hírek / Szigorít a Skype

Szigorít a Skype

Igaz a szigorítás inkább a Microsoft szövetségeseinek, nem pedig a felhasználóinak kedvez. A szoftvercég tervei szerint 2013 végén lekapcsolja azt az Desktop API-t, ami eddig lehetővé tette a programhoz való kapcsolódását egy harmadik fél által fejlesztett szoftver segítségével is.

A változtatás a gyakorlatban azt fogja jelenteni, hogy a külső kommunikációs felületek lekapcsolásától kezdve kizárólag a saját, hivatalos kliensszoftveren keresztül lesz majd elérhető a népszerű VoIP szolgáltatás.  


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


Chris Andrews szerint, aki a Skype Fejlesztői Programot vezeti, 2013 végétől a Desktop API helyett át kell térni a Skype URI használatára. A Skype URI nemcsak teljesen másféle kezelési módokat fog elvárni a felhasználóktól, de jóval korlátozottabban is fogja kielégíteni a nagyközönség igényeit.

Kötelező lesz a hivatalos kliens használata

A lekapcsolást követően a fejlesztők egy speciális linket helyezhetnek el weboldalukon vagy alkalmazásukban, a Skype hívás indításához azonban mindenképp kötelező lesz a kliens használata.

Érdekes egybeesés lenne, hogy a Microsoft azután ad teret egy olyan változtatásnak, ami gyakorlatilag a felhasználói adatok tárolását, és visszakereshetőségét biztosítja saját szerverein, miután kiderült, hogy hozzáférést biztosított az Egyesült Államok Nemzetbiztonsági Hivatalának? Év végétől tehát újra gyümölcsöző lehet a kapcsolat a Microsoft és a NSA között.

 
Támogatott rendszereink