SERVIRA / Felhő hírek / A VMware a virtuális tárhelyben látja a jövőt

A VMware a virtuális tárhelyben látja a jövőt

A felhő alapú tárhelyek piaca a 2012-es év során komoly fejlődésen ment keresztül, valamint számos komoly szolgáltatás jelent meg a piacon, köztük a Google Drive, a Dropbox, illetve a Microsoft SkyDrive.

Steve Herrod, a VMware bezető technológiai igazgatója azonban nem rég kifejtette, hogy véleménye szerint a jövőben a vállalatok sokkal inkább a virtualizált tárhelyek és a szabály alapú hozzáférés felé fordulnak majd.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


Herrod mellett a The Red Hat munkatársai is közzétették jövő évi elemzésüket, amelyben egyetértenek a VMware munkatársával, valamint a hibrid felhő modellek használatának várható növekedésével.
 
Emellett a nyílt forráskódú megoldásokat előnyben részesítő csoportok szerint a Red Hat megnyitja majd az utat egy új, egységesített felhő alapú storage megoldás számára is, amelynek fejlesztése közösségi innovációkon alapul majd.
 
A nagyvállalati problémák ilyen megoldásai jelentik a valódi nyílt forráskódú, közösségi innovációt. Ezek közé tartozik az úgynevezett ‘big data’ probléma is, amely önamgában legalább száz, a közösség által nyíltan fejlesztett megoldással rendelkezik jelen pillanatban. A mindenki számára elérhető kódokat folyamatosan fejlesztik, maximalizálva a rendelkezésreállást és a teljesítményt.

cloud, felhő, vmware, red hat, vps, tárhely, storage, virtual, virtuális

Ez elképzelhetetlen abban az esetben, ha az adatokat kezelő megoldások fejlesztése a vállalaton belül, zárt ajtók mögött történik - áll egy jelentésben.

Jelenleg is számos ilyen projekt kerül bevezetésre nagyvállalati környezetkben is, köztük a GlusterFS, a ceph, az Apache Handoop és a MongoDB, melyek fejlesztése nyílt alapon történik.
 
Támogatott rendszereink