SERVIRA / Felhő hírek / Mi az a multicloud?

Mi az a multicloud?

Az eljárás maradt a régi, a technológia, amin alkalmazzák viszont új. A manapság rendkívül divatos a felhő alapú szolgáltatások igénybevétele és használata kompromisszumokat követel. Vagy mégsem?

Egy biztos, ha manapság egy cég felhőben gondolkodik, akkor a számára legmegfelelőbbet fogja választani, még ha ez azt is jelenti, hogy egyfajta mixet kell létrehoznia.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


Nem összekeverendő a hibrid felhővel

Az így kialakított felhő minden olyan tulajdonsággal rendelkezik, amire a cégnek szüksége lehet, ez a multicloud. Nem szabad összekevernünk a végeredményt a hibrid felhőkkel, hiszen azok többnyire csak a publikus és a nyilvános felhők ötvözetei. A multicloud ennél jóval több típust is ötvöz: például kettő vagy több publikus IaaS szolgáltatót egy privát, PaaS szolgáltatóval.

A technológiák keverése nem számít újdonságnak, az eljárás csak annyiban más, hogy ebben az esetben a felhők világában történik. Az olyan vállalkozások számára, amik felhőre építenek lassan elengedhetetlen az átmenet biztosítása a privát- és a publikus felhők között. Mivel még gyerekcipőben járnak a kísérletezések pár alapszabályt érdemes betartani még akkor is, ha a multicloudok komoly tervezést nem igényelnek.

felhő, cloud, iaas, paas, vps, private, privát, magán, publikus, public, hibrid, hybrid, multicloud 

A lényeg az, hogy megfelelő körültekintéssel használjuk őket. Meg kell érteni, hogy a technológiák összevonása olyan mértékű komplexitással járhat, amit muszáj megfelelően kezelni. Különösen három dolgot érdemes észben tartani: egyrészt a multicloud igényli, hogy több figyelmet szenteljünk a biztonság kérdésének, másrészt a rugalmasság kérdésének felülvizsgálata is fontos. Végül pedig, ami a legfontosabb meg kell értenünk, hogy a multicloud csak akkor tudja a legjobbat nyújtani számunkra, ha a hozzáértő szolgáltatókhoz fordulunk segítségért.

 
Támogatott rendszereink