SERVIRA / Felhő hírek / Teljes hozzáférést kapott az NSA a Microsofttól

Teljes hozzáférést kapott az NSA a Microsofttól

Kéz kezet mos, a Guardian szerint a Microsoft az USA Nemzetbiztonsági Hivatalával egyezséget kötve olyan adatokat szivárogtatott ki, ami sérti a felhasználók jogait.

A Microsoft tagadja a vádakat miszerint hozzáférést biztosított volna az Egyesült Államokban működő Nemzetbiztonsági Hivatal (National Security Agency – NSA) számára a felhasználók magánlevelezéseihez és beszélgetéseihez.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


Természetesen a Microsoft mindent tagad

A Microsoft égisze alatt működő Outlook.com titkosításait engedte megkerülni az NSA-nek a vállalat. Annak ellenére, hogy a szoftvercég ezt megelőzően hangsúlyozta, hogy mind a Skype, mind pedig az általuk kiadott többi szoftver esetében nagy figyelmet szentelnek a felhasználói magánszféra tiszteletben tartására. Sőt, még a Google ellen is lejárató hadjáratot indított, kritizálva azt, hogy az Androidos telefonok operációs rendszere személyes információkat osztott meg a fejlesztőkkel.

A botrány a PRISM eset időszakában robbant ki, a Microsoft viszont tagad mindent: „Nem adtunk hozzáférést semmiféle kormányzati szervnek a SkyDrive, az Outlook.com, a Skype vagy más Microsoft terméken keresztül futó információk monitorozására.” A vádak szerint a PRISM akció keretein belül gyűjtötte az NSA a CIA-vel és az FBI-al karöltve az e-mailen és egyéb internetes kommunikációs módszereken keresztül futó adatokat. A Guardian szerint az egyik NSA dokumentum igazi csapatmunkának nevezte a PRISM akciót. A USA kormányzata nem reagált azonnal az esetre.

 
Támogatott rendszereink