SERVIRA / Felhő hírek / Kémkednek Dél-Korea ellen

Kémkednek Dél-Korea ellen

A támadók már 2009 óta vájkálnak az Egyesült Államok szövetségeseinek adatai között. A támadások kereszttüzében a kormányzati adatok és egyéb kényes információk állnak.

Az idén májusban elkövetett támadások a koreai bankok és hírügynökségek ellen is abba a sorba illeszkednek, aminek gyökereit 2009-ben kell keresnünk. A merénylők jól szervezett katonai kémhálózatban működnek, ami eszközeinek köszönhetően feltérképezi és ellopja az „USA hadsereg”, a „dél”, a „fegyver” és a „védekezés” kulcsszavakat tartalmazó adatokat.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


2009 óta zajlik a kémkedés

A McAfee jelentései szerint a támadásokhoz két csoportosulás is köthető: New Romantic Cyber Army Team és a Whois Hacking Team. A további vizsgálatok viszont nyilvánvalóvá tették, hogy egyetlen banda kifinomult munkája áll a támadások mögött, ami már 2009 óra folyamatosan gyűjti a katonai információkat Dél-Koreától. Dél-Korea kezdetben Észak-Koreát gyanúsította, de természetesen az északiak tagadták a vádakat.

Ami még érdekesebbé teszi az esetet, az az, hogy a kivitelezést automatizált eszközökkel oldották meg, amik azonosították azokat a speciális hadászati információkat, amikre a támadóknak szükségük volt.

A fájlok ellopása mellett komplett rendszerek eltulajdonítására is alkalmas, ez történt 2013. március 20-án is.

 
Támogatott rendszereink