SERVIRA / Felhő hírek / Németország is csalódott az USA-ban

Németország is csalódott az USA-ban

Németország is csatlakozott ahhoz az egyre bővülő európai csoportosuláshoz, ami az Egyesült Államokbeli székhellyel rendelkező felhőszolgáltatások ellen emelte fel a hangját.

Németország belügyminisztere, Hans-Peter Friedrich óva int az USA-ban székelő felhőszolgáltatóktól, a kémkedéstől és az adatok kiszivárogtatásától tartva. Ráadásul nem ő az első európai politikus, aki úgy döntött, hogy felszólít azok használatának mellőzésére.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


Rossz hír ez a Microsoft, a Google, a Facebook, az Amazon vagy bármilyen olyan nagy nemzetközi cég számára, amelyeik az egyre népszerűbb és kiélezettebb versennyel futó piacon, a felhőkén próbál érvényesülni. „Bárki, aki attól tart, hogy a beszélgetései vagy a személyes információi, adatai nincsenek biztonságban, az ne hagyja, hogy azok amerikai szervereken fussanak át.” – fogalmazott Friedrich.

felhő, cloud, iaas, vps, prism, nsa, spying, ></p>
<h3 style= Már a PRISM előtt is monitorozták a felhasználók tevékenységeit

Már korábban, a PRISM botrány kirobbanása előtt is voltak olyanok, akik az amerikai felhő ellen szóltak. Caspar Bowden, a Microsoft Europe korábbi biztonsági szakértője, például egy 2008-as törvényre hivatkozva hívta fel az európaiak figyelmét arra, hogy már az Amerikán kívül élő állampolgárok adatait is monitorozhatják. 

Németország így beállt abba a sorba, amit még 2011-ben kezdett meg Anglia, és folytatott Kanada.

 
Támogatott rendszereink