SERVIRA / Felhő hírek / A fejlődés útjában a bizalmatlanság

A fejlődés útjában a bizalmatlanság

Az EMC felmérése szerint a munkahelyi projektek mintegy 37%-a hiúsul meg a felső vezetés félelmei miatt. A legtöbb vezető még mindig aggódik az adatbiztonság kérdése miatt az új technológiákkal kapcsolatban.

Idén májusban hat országban (az Egyesült Államokban, Angliában, Franciaországban, Németországban, Írországban és Hollandiában) végzett felméréseket a Mozy.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


A döntéshozóknál bukik el a legtöbb projekt

Összességében megállapították, hogy a fejlődés útjába a bizalmatlanság áll, amikor a döntéshozó pozícióban lévők visszautasítják azokat a technológiákat, amik egyébként a vállalkozásuk fejlődését segítenék elő. Az IT szektor vezető szereplőit is kifaggatták az üggyel kapcsolatban, akik közül sokan (55%) úgy nyilatkoztak, hogy cégüknél a vezetés az újabb technológiák bevezetését gyakran rizikófaktornak tekinti. Talán megoldás lehetne, ha a szakemberek biztatatnák a kevésbé hozzáértő kollégáikat az új rendszerek használatára. De az IT szakemberek is gyakran meghátrálnak, mivel előre tudják, hogy milyen nehézségekbe ütközik egy-egy újdonság meghonosítása, kiépítése.

A kutatás szerint egyik lehetséges módszer a bizalom elnyerésére, ha a projekt hatékonyságát a befektetés megtérülésének mutatójával szemléltetik.

felhő, cloud, iaas, vps, hírek, felmérés, survey

A biztonság a legfontosabb szempont

A kutatók arra is kíváncsiak voltak, hogy mit tartanak fontosnak a felhasználók egy szolgáltatás esetén. A válaszadók 55%-a a biztonságot nevezte meg, 38% a független hitelesítést, 31% a különböző természeti katasztrófák elleni védelmet tartja a legfontosabbnak,  szintén 31% az előfeltételekre való figyelemfelhívásra, 25% a szerverek közötti átjárhatóságot tartja kulcsfontosságúnak, végül 17% biometrikus ellenőrzőrendszereket.

 
Támogatott rendszereink