SERVIRA / Felhő hírek / Három alapvető szabály a felhőbe költözés sikerességéhez

Három alapvető szabály a felhőbe költözés sikerességéhez

Kétségtelen, hogy a felhő alapú megoldások megfelelő alkalmazása nagyban képes előre lendíteni egy vállalat informatikai életét. Azonban vannak bizonyos alapszabályok, amelyek betartása nélkül a diadalmenet hamar gyászmenetté változik.

Következzenn a három leggyakoribb hiba, ami a biztos bukáshoz vezet.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


Biztonság, szabályok és házirendek

A felhő használata ellen szóló érvek listáját általában minden esetben a biztonsági kérdések vezetik. Természetesen megfelelő tervezéssel és odafigyeléssel a biztonsági, hozzáférési és megfelelési szabályok ugyanúgy alkalmazhatóak a felhőben is, mint bármelyik másik rendszeren.

Rossz technológia, platform és/vagy szolgáltató választása

Az Amazon Cloud Services nem minden esetben jelent ideális vagy tökéletes megoldást. Léteznek más szolgáltatók és modellek is, mint például a hibrid vagy a privát felhő. A megfelelő platform kiválasztása minden esetben az IT személyzet feladata, azonban nem szabad túlmisztifkálni a dolgot. Ugyanúgy kell tekinteni a folyamatra, mint egy migrálásra - a különbség mindössze annyi, hogy felhő alapú rendszerre kell áthelyezni az alkalmazást.

Fontos a sorrend

Az alkalmazások és adatbázisok migrálása során fontos, hogy megfelelően válassuk meg a sorrendet. Ezt a legegyszerűbben úgy tehetjük meg, hogy különböző rétegeket alakítunk ki. Az 1. szintre kerülnek azok a rendszerek, amelyek kritikusak az üzletmenet szempontjából, a 2. szintre azokat soroljuk, amelyek kiesése nem jelent nagyobb problémát, míg a harmadik szintre olyan alkalmazásokat helyezzünk, amelyeket csak ritkán használunk.

A rendszerek migrálása fordított sorrendben történik, így az esetleges fennakadások sem okoznak majd komolyabb problémákat, az első réteghez érve pedig elég gyakorlattal rendelkezünk majd ahhoz, hogy ne legyen semmilyen fennakadás.

 
Támogatott rendszereink