SERVIRA / Felhő hírek / Szimbiózisban támad a két malware

Szimbiózisban támad a két malware

A Microsoft szerint a Vobfus és a Beebone nevű programok eltávolítása komoly problémákat okozhat még a naprakész vírusírtó programoknak is. Úgy tűnik, egymást támogatják az ellenük indított harcban.

Hyun Choi a Malware Protection Center munkatársa szerint a két program úgy próbálja a vírusírtókat kijátszani, hogy váltakozva, egymás frissebb verzióit töltik le. Az egyik programot, a Vobfus-t 2009 szeptemberében fedezték fel. Lényegében egy letöltőprogramot takar, ami miután megfertőzte a számítógépet egy Beebone nevű kártékony szoftvert tölt le egy távoli szerverről.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


A Beebone szintén egy letöltőprogram, ami kártevők újabb áradatát szabadíthatja rá a gépünkre.  Egymás munkáját támogatva folyamatosan újabb és újabb változatokat töltenek le a másik programból, ebből kifolyólag a vírusírtók gyakran nem észlelik a őket időben.

vírus, virus, malware, vobfus, beebona, internet, felhő, cloud, iaas, vps

Ez az öngerjesztő folyamat lehet az oka annak, hogy a Vobfus még ma is aktív. A frissítéseknek köszönhetően a vírusírtók talán felismerik egyes variánsait a kártevőnek, de az újabbakat már nem tudják kezelni.

Állandó vendégekké válnak

A Vobfus és a Beebone feltűnését tehát sajnos maradandó problémának kell tekinteni, ha egyszer befészkelték magukat a számítógépre. Ráadásul a Vobfus egy olyan kártevő, ami másolatokat készít magáról az eltávolítható eszközökre is, ez még inkább megnehezíti az eltávolítását.

 
Támogatott rendszereink