SERVIRA / Felhő hírek / A Facebook az Ön telefonszámát is tudja

A Facebook az Ön telefonszámát is tudja

Nem újdonság, hogy a Facebook meglehetősen lazán kezeli a felhasználói adatokat. Most mégis sikerült valami igazán váratlant produkálnia: már azok is veszélyben vannak, akik nem is használják a portált.

A sajtó nemrég attól volt hangos, hogy a Facebook hatmillió felhasználójának adatait szivárogtatta ki. El sem ült a porfelhő, amit az ügy kavart és a Symantec újabb visszásságokra hívta fel a figyelmet a közösségi oldal háza táján.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


Android felhasználókat érint a probléma

Az Androidos Facebook alkalmazás a felhasználók telefonszámait továbbította az oldal szerverére. Ezúttal viszont azok sem lélegezhetnek fel, akik nem aktív felhasználói vagy regisztrált tagjai a Facebooknak. Talán mondani sem kell, hogy nem kérték a felhasználók beleegyezését a megmozdulás előtt, nem kellett megadni a számot, a lopáshoz elegendő volt az is, ha telepítve van a telefonon az alkalmazás.

Azoknak a felhasználóknak a száma pedig, akik telepítették a hivatalos alkalmazást, csak az elmúlt harminc napban 100-500 millió között mozog. Valószínűsíthető, hogy az összes felhasználó telefonszáma már a Facebook birtokában van.

facebook, telefonszám, phone number, leak, adatvédelem, adatszivárgás, data breach, data leak, data security, felhő, cloud, iaas, vps

Az incidens után törölték a jogtalanulmegszerzett adatokat

A Facebook nem tagadta a malőrt. Nyilatkozataikban leszögezték, hogy már dolgoznak a probléma kijavításán. A telefonszámokat pedig már törölték és nem is használták fel őket.

 
Támogatott rendszereink