SERVIRA / Felhő hírek / Jövőre az adatközpont túlnő a szerverterem négy falán

Jövőre az adatközpont túlnő a szerverterem négy falán

2008-ban a Google felállított egy elméletet, mely szerint az adatközpont egyenlő az adatokat tároló és az igényeket kiszolgáló számítógépekkel.

Azonban a Spanner adatbázis bemutatásával a vállalat lehetővé tette, hogy a lokálisan elhelyezett szerverek helyett a bolygó bármely pontján található, független adatközpontok szolgálják ki azt a feladatot, amelynek segítségével akár specifikusan megmondható az is, hogy melyik helyen pontosan milyen adatok kerüljenek tárolásra.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


A szórakoztatóipar szolgálatában

A Google mellett mára számos olyan szolgáltató is adoptálta ezt a technológiát, amely rengeteg felhasználói kérést szolgál ki a nap huszonnégy órájában. Ezek egyike a Netflix, amely televíziós tartalmak és filmek online elérhetőségét teszi lehetővé, amely jelentős adatforgalommal jár. A Spanner adatbázis segítségével a vállalat sikeresen kiépítette a tartalom kiszolgáló hálózatát, amelynek alapját a Backblaze által három éve bemutatott technológia szolgáltatja.

adatbázis, database, spanner, google, open source, nyílt forráskód, facebook, netflix, backblaze

Hasonló megoldáson dolgozik a Facebook is, amely internetszolgáltatók optikai hálózatát is igénybe veszi saját technológiájának tökéletesítése közben.

Bárki számára elérhető, ingyenesen

A fentiekhez hasonló, legtöbb esetben open source megoldások segítségével a vállalat könnyedén és költséghatékonyan növelheti infrastruktúráját a szerverterem négy falán túl, miközben a felhasznáók és ügyfelek kiszolgálása zavartalan marad.

 
Támogatott rendszereink