SERVIRA / Felhő hírek / Intel: élet a Windowson túl

Intel: élet a Windowson túl

Az Intel az elmúlt években rengeteg erőforrást fordított a Core PC processzorok Windows operációs rendszerre történő optimalizálására, azonban a cég elérkezettnek látja az időt, hogy alternatívák felé is nyisson.

A frissen bemutatott Haswell processzor utóda jövőre érkezik Broadwell néven, amelynek fejlesztése során a vállalat olyan vezetőt keres, akinek elsődleges feladata az Androidra történő optimalizálás koordinálása lesz. A jövőben ez a Core processzorcsalád tagjaira is kiterjed majd.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


Fejlettebb utasításkészlet és grafikus képességek

Az Intel Atom-alapú processzorainak segítségével már most is támogatja az Androidos táblagépeket, azonban a Core processzorok utasításkészlete és grafikus processzorának képességei jóval szélesebbek, ám ezeket optimalizálni kell a Google operációs rendszerére.

intel, haswell, broadwell, processor, processzor, android, microsoft, windows, amd, atom, felhő, cloud, iaas, vps

A rivális AMD cég korábban bejelentette, hogy a Windows mellett Android és Chrome OS futtatására is optimilazálni kívánják processzoraikat, köszönhetően a vásárlók egyre nagyobb igényének.

Szükség van az alternatívákra

Az Intel több képviselője is úgy nyilatkozott, hogy a PC piac változásával, valamint az ezzel együtt megjelenő táblagép-hibridek mellett fontos, hogy a cég minden processzora támogassa az Android futtatását. Azonban azt is kiemelték, hogy a Microsoft Windows napjainak még koránt sincs vége - alternatív lehetőségeket azonban mindenképp elérhetővé kell tenni.

 
Támogatott rendszereink