SERVIRA / Felhő hírek / Nyugodj békében, internet

Nyugodj békében, internet

Az Edward Snowden által kirobbantott PRISM-botrány az internet végét jelentheti.  Az emberi gondolatok és ötletek szabad tárháza egy mindenkit monitorozó röntgengéppé válna? Ez az internet ma.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


A nemrég nagy port kavart PRISM-botrány arra világított rá, hogy az Apple, az AOL, a Google (beleértve a YouTube-ot), a Facebook, a Microsoft (a Hotmail valamint a Skype is) és a Yahoo hozzáférést biztosított az amerikai Nemzetbiztonsági Hivatalnak (NSA) a rendszereiken keresztülfutó vagy az azon tárolt adatokhoz.

Az eset rávilágított arra, hogy a törvénykezés nem igazán tud lépést tartani a technológiával. Sőt, arra is, hogy a kibúvókat még az olyan nagyhatalmak is, mint a NSA, használják és kihasználják. Pedig ezeket a kiskapukat minél gyorsabban be kellene zárni ahhoz, hogy biztonságban tudhassuk a személyes adatainkat.  A kémkedést ugyanis semmi sem teheti jogossá.

internet, nsa, kémekedés, megfigyelés, security, adatbiztonság, felhő, cloud, iaas, vps

Visszafelé fejlődik az internet?

Amit már többen is tudni véltek, nevezetesen az hogy személyes beszélgetéseink és adataink nincsenek biztonságban a neten, úgy tűnik valóság. És azzal, hogy a nagy vállalatok és a kormány is a kémkedés mellett döntött gyakorlatilag azt pusztítják el, amit kontrollálni akartak: az internetet. A net mára már olyan technológiai fejlődésen esett át, hogy lehetővé teszi a lehető legnagyobb gyorsasággal történő adattovábbítást, ha viszont az emberek azt látják, hogy megfigyelés alatt állnak, akkor egyszerűen felhagynak az eddig megszokott használati módokkal. Vége a bizalmas beszélgetések és a kényesebb tartalmak keresésének, mert teljesen jogosan attól félhetünk, hogy valaki valós időben megfigyeli minket.

Valamint, sokakat vissza fog tartani a botrány attól is, hogy olyan eszközöket szerezzenek be, amik kvázi nyomkövetőkként, poloskaként működhetnek. Gondoljunk csak az okostelefonokra, vagy egy kevésbé egyértelmű, de annál inkább gyanús példára, az Xbox One-ra. Persze, ez már csak találgatás, de képzeljék el, mi mindenre lehet használni egy sötétben is kiválóan funkcionáló kamerával és állandó, stabil internetkapcsolattal rendelkező készüléket…

 
Támogatott rendszereink