SERVIRA / Felhő hírek / Az Intel marad az alapoknál

Az Intel marad az alapoknál

Az Intel hivatalosan is tagadja az arra utaló híreszteléseket, hogy esetleg az alapgyártás felfüggesztését terveznék.

A Digitimes röppentette fel a hírt, miszerint az Intel az alaplapgyártás megszüntetését tervezi az év második felétől kezdve. Az internetes IT újság a konkurens gyártókra, az Asus-ra és a Gigabyte-ra hivatkozva támasztotta alá állítását, akik így szerintük vélhetően jóval többet fognak majd keresni, ha az Intel kivonul a piacról. Az álhír abból a tényből nőtte ki magát, hogy az Intel csökkenti az erőforrásait, és a költségeit, amit az alaplapgyártásra szánt.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


Hivatalos csatornán cáfol az Intel

Az amerikai illetőségű vállalat ennek ellenére hivatalos platformján is tagadta a Digitimes állítását.

intel, alaplap, motherboard, xeon, szerver, server, digitimes, cloud, felhő, iaas, vps

„Az Intel továbbra is elkötelezett gyártója a szervereknek és alaplapoknak. És ezen a téren folyamatos növekedést tervez a jövőben is. Sőt, új alaplap bemutatását is tervezzük, ami a nemrégiben elindított Intel Xeon processzor E3-1200 v3 termékcsalád továbbfejlesztése és mindenképpen mérföldkőnek számít az alaplapgyártásban.  A következő generációs dual-socket szerver alaplap bemutatását 2014-re tervezzük, de már most aktívan tervezzük termékeinket a 2015-ösesztendőre."

Az Intellel együttműködő cégek nagyra becsülik a vállalathoz fűződő üzleti kapcsolatot, mert az Intel jobb partnertámogatási rendszert ajánl más gyártókhoz képest, például az Asus-hoz vagy a Gigabyte-hoz viszonyítva.  Szerencsére arról nem is kell lemondaniuk, mivel az Intel biztos, hogy nem fog visszavonulni az alaplapgyártási üzlettől. 

 
Támogatott rendszereink