SERVIRA / Felhő hírek / Továbbra is a privát felhőt választják a felhasználók

Továbbra is a privát felhőt választják a felhasználók

Az Everest Group globális tanácsadó cég vizsgálata legutóbb a nyilvános felhőket vette górcső alá.  Az eredmények számos, eddig csak sejtett dolgot tettek nyilvánvalóvá.

A szakemberek többsége eddig is tudta, hogy az emberek elsősorban a privát felhőket részesíti előnyben a nyilvánosakkal szemben, de az Everest most leközölt tanulmányából ez még inkább nyilvánvalóvá válik. Tehát, ha fogadnunk kellene abban a kérdésben, hogy a felhők közötti harcban kik állnak nyerésre, akkor legnagyobb esélyünk akkor van a győzelemre, ha azok mellett a szervezetek mellett voksolunk, akik a statikus adataikat rugalmas és dinamikus formában kezelik.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


Az Amazon vezet, de a Microsoft a legnépszerűbb

Az Everest munkatársai azt is vizsgálták, hogy a publikus felhőket szolgáltató cégek közül melyek a legnépszerűbbek, illetve, hogy a felhasználók mitől vonakodnak a leginkább.  A kimutatások szerint, nem meglepő módon, az Amazon (Amazon Web Services, AWS) vezeti a nyilvános felhők rangsorát. Ezzel egy időben egy következtetés is leszűrhető a kapott eredményekből:  a Microsoft Azure 92%-al vezeti a szolgáltatók harcát.

hírek, felhő, cloud, iaas, microsoft, amazon, aws, public, publikus, private, privát, magán, vps

A jövő az önkiszolgálásé?

Még érdekesebb ezt marketing perspektívából megvizsgálni. Szakemberek szerint az IT szektorban is terjedőben van az önkiszolgáló technika terjedése. A privát felhők hosztolásával foglalkozó cégeknek pedig illik felismerni az új tendenciában rejlő lehetőségeket, amik elmoshatják a határt a nyilvános-és a privát felhőszolgáltatások között, akár magán felhő létrehozására alkalmas portálok készítésével. Mindez pedig egy teljesen új felhő stratégia felé mutathat, ahol az emberek saját kezűleg tervezhetnek, telepíthetnek, kezelhetnek és fizethetnek is a szolgáltatásokért.  Az új felhő stratégia lehetővé teszi többek között például az olcsóbb munkafolyamatokat.

 
Támogatott rendszereink