SERVIRA / Felhő hírek / A szoftver-alapú adatközpontok jelentős növekedése várható

A szoftver-alapú adatközpontok jelentős növekedése várható

Allwyn Sequeira, a VMware technológiai vezetője és a felhő alapú rendszerek hálózatával és védelmével foglalkozó részlegének alelnöke szerint a jövő év során a szoftver-alapú adatkzöpontok használata jelentős mértékben nő majd az idei mértékhez képest.

Ennek elsődleges oka a jelenleginél jóval agilisabb adatközpontok iránti igény jelentős növekedése, amelynek következében a szolgáltatók is igyekeznek ezt a fajta megoldást is minél hamarabb elérhetővé tenni.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


Új lehetőségek a felhőnek köszönhetően

“Az agilisebb adatközpontok egyik legnagyobb problémája a hálózati infrastruktúra, valamint a biztonság” - árulta el Allwyn. Az adatközpontok infrastruktúrájában már a virtualizáció hatása is érezhető volt, amelyet az egyre jobban leterjedő felhő alapú megoldások megjelenése csak tovább erősít. Ennek következtében sokak szerint a hardveres hálózatokat hamarosan jelentős mértékben lehagyják majd a szoftveres hálózatok.

internet, hálózat network, software, virtual, virtális, felhő, cloud, szoftveres, dynamic, dinamikus

A szoftveres megoldások jelentik a jövőt?

Míg régebben a statikus, stabil infrastruktúra jelentette a robosztus méretű hálózatok alapját, a ma megjelenő dinamikus hálózatok teljesen más elvárásokat támasztanak a vállalatok felé. A felhasználók és a virtuális gépek, szerverek felé irányuló, folyamatosan változó adatforgalom miatt a jövő év folyamán a szoftveres alapú hálózati megoldások fejlesztésére és tökeletsítésére kerül majd a hangsúly.
 
A szoftveres hálózati megoldásokat az operációs rendszerekbe és a különböző hypervisor rendszerekbe mélyebben, szorosabban beágyazott virtuális switchek, routerek, terhelés-elosztó rendszerek és tűzfalak segítségével lehet a leghatékonyabban fejeszteni.
 
Támogatott rendszereink