SERVIRA / Felhő hírek / Nyilvános felhők és veszélyeik - V rész - Rendelkezésre állás és hibaelhárítás

Nyilvános felhők és veszélyeik - V rész - Rendelkezésre állás és hibaelhárítás

Az előző részekben már fontos kérdéseket fogalmaztunk meg a külső illetve a belső biztonsággal kapcsolatban, a jogi területre is bepillantottunk, már csak egy dolog maradt hátra. A felhőnk üzemel, de mi történik akkor, ha meghibásodik? Meddig nem érjük el az adatainkat? Mi történik akkor, ha a szolgáltató rendszerével van a hiba? Ki vállal felelősséget az adatokért? Mi történhet legrosszabb esetben? 

Sorozatunk utolsó részében hasonló kérdéseket tekintünk át, hogy a választásunk biztosan a legjobb legyen.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


Rendelkezésre állás és hibaelhárítás

Hangzatos a 99,9%-os rendelkezésre állás, ez igaz, de ne feledjük, hogy a bérelt szolgáltatásunkat is gépek biztosítják. A gépek pedig elromolhatnak, pontosan ugyanúgy, mint az iroda alagsorában tárolt szerverek. A kérdés az, hogy a szolgáltató, és mi, hogyan készültünk fel a hibák bekövetkezésére. 

Felhő esetében a hibatűrés és a redundáns tárolás nem a mi kezünkben van. A nyilvános felhőnél még az sem tisztázott teljesen, hogy mit tartalmaz a szolgáltatásunk és hogyan is végzik adataink elérésének biztosítását váratlan hibák esetén. Minden nyilvános felhő szolgáltató azt mondja, hogy az ő szolgáltatásuk a legbiztosabb, fantasztikus hibatűréssel bír az infrastruktúrájuk, adataink világégés esetén is biztonságban vannak és elérhetőek maradnak fennakadás nélkül. Ennek ellenére hónapról hónapra azt látjuk, hogy a legnagyobbak szolgáltatásai is kimaradnak órákra, de akár napokra is.

A privát felhő szolgáltatók többsége vállal valamilyen garanciát mind a szolgáltatás folyamatosságára, mind pedig adataink biztonságára. Külön biztonsági mentések, esetleg más földrajzi helyen tárolt back-up szerverek segíthetnek nekünk biztonságban tudni adatainkat. Rendszergazdai segítséget is igénybe vehetünk, ami jóval emberségesebb egy automatikus üzenetrendszernél, vagy egy gépi telefonhangnál. 

Adatok elérése, helyreállítása

Aggodalmat keltő az is a nyilvános felhőknél, hogy ha már bekövetkezett a baj - függetlenül attól, hogy ez a felhő szolgáltató hibája vagy külső támadás miatt következett-e be - a hirdetett tripla-biztosítású, garantált biztonsági mentés mellett is vesztek már el adatok - végleg. A rendszergazdai segítségnyújtásról, avagy hiányáról már nem is beszélve.

Ha nyilvános felhőben gondolkodunk, ajánlott, hogy legyen az adatainkból egy biztonsági másolatunk, valahol a felhőn kívül.

Mindenképpen nézzünk utána, hogy a szolgáltató milyen garanciát vállal, és milyen tervei vannak meghibásodás esetére. 

Reméljük, a sorozatban feltett kérdések hasznosak lesznek/voltak. Abban is bízunk, hogy sikerült olyan területekre rávilágítanunk, melyeket eddig nagyon sokan figyelmen kívül hagytak, így a kockázatok mérlegelésénél több információval rendelkeznek majd a felhasználók. Nincs más hátra, mint a kérdéseinkre kapott válaszok összegzése, és a választás.

 
Támogatott rendszereink