SERVIRA / Felhő hírek / A publikus felhő és a bizalmas adatok kapcsolata jövőre jelentősen javul majd

A publikus felhő és a bizalmas adatok kapcsolata jövőre jelentősen javul majd

Publikus felhő használata során a vállalat egy adott szolgáltató által biztosított infrastruktúra segítségével válósítja meg felhő alapú rendszereinek működését. A Fortune 1000 - az ezer legjelentősebb amerikai céget bevételeik alapján felsorakoztató lista - tagjai közül ma már nem találunk olyan céget, amely a felhő alapú rendszereinek valamekkora részét ne egy külső fél által üzemeltetett infrastruktúra segítségével működtetné. 

Azonban számos cég a mai napig tiltja a publikus felhő nyújtotta lehetőségek kiaknázást, amely a jövő év során jelentős mértékben változhat.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


A legnagyobb problémát az adatbiztonság jelenti

A publikus felhők alkalmazása elleni leggyakoribb érv az adatbiztonság, mely főként a pénzügyi és az egészségügyi szektorban működő vállalatokat érinti, ahol az ügyfelek adatai nem hagyhatják el a vállalati infrastruktúra virtuális és fizikai határait sem.

cloud, felhő, privát, publikus, private, public, fortune 1000, amazon

Megszületett a középút

Az Amazon ennek kiküszöbölésére az idei év során partneri megállapodást kötött az Eucalyptussal, amelynek köszönhetően a munkafolyamatokkal járó terheket a publikus felhő infrastruktúrája veszi át, azonban az adatok egyáltalán nem hagyják el a vállalati infrastruktúrát – ezáltal tökéletesen megfelelnek minden adatvédelmi előírásnak és szabályzatnak.

Elemzők és szakértők véleményei szerint a 2013-as évben számos szolgáltató kínál majd hasonló megoldást, amelyek sikeres adoptálása és üzemeltetése során jelentős költségeket takaríthat meg a vállalat.
 
Támogatott rendszereink