SERVIRA / Felhő hírek / Felhő és a törlés: Blancco VMware vCloud Eraser

Felhő és a törlés: Blancco VMware vCloud Eraser

Kényes kérdés a cloud alapú tárolás esetében az adatvédelm. Ezen belül is különösen a szükségtelenné vált ügyféladatok végleges törlése, ami a felhasználói bizalom elnyerésének szempontjából kardinális kérdés.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


A Blacco felismerte ezt a problémát ezért karöltve a VMware-el kifejlesztette a VMware vCloud Eraser megoldását, ami lehetővé teszi, hogy a vCloud Directort használó adatközpontok ügyfelei biztos, jegyzőkönyvezett és auditálható adattörlési szolgáltatást kapjanak. Mindezt a felhasználói felületén keresztül. A törlés során a Blancco minősített algoritmusok segítségével felülír minden tárterületet, melyet a virtuális gép használt, majd jegyzőkönyvet állít ki az adattörlés bizonyítékaként.

A Blancco nagy múltra tekint vissza, igaz 1997-ben még Carelian Innovation néven futott. A cég a kezdetektől fogva az informatikai biztonságra fókuszált.  2005-re ügyfeleinek száma meghaladta a 3 milliót. A vállalat 2008-ban bemutatta továbbfejlesztett nagyvállalati megoldásait, többek között az adatközpontokban történő használatra kifejlesztett Blancco Data Center Editiont. Mára pedig már magáénak tudhat a cég NATO-ajánlást és Common Criteria minősítést is.

A segítségükkel elvégzett törléseket minden biztonsági audit elfogadja, de még ennél is fontosabb, hogy azt az adatot, amit a Blancco töröl, semmilyen technológiával nem lehet visszaállítani.

Blancco, VMware, vCloud Eraser, VPS, cloud, felhő, iaas, adat, adattárolás, tárhely, adattörlés, biztonság, Carelian Innovation

 
Támogatott rendszereink