SERVIRA / Felhő hírek / Új API fogja egyszerűsíteni a Google Drive integrációt

Új API fogja egyszerűsíteni a Google Drive integrációt

A Google elmondása szerint a Google Drive Android API lehetővé teszi majd, hogy a helyi és a cloud-alapú tárolók összeköttetése megvalósuljon.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


Több fejlesztést is tervezett a Google, hogy összekösse Android appjait a Drive cloud alapú tárolási szolgáltatással. A most bemutatott API ezt teszi majd gördülékenyebbé.  Igaz a Drive integráció már egy ideje az Androidon is elérhető volt, de az új API-nak köszönhetően a fejlesztők nagyobb teljesítményt és több szolgáltatást tudnak elérni, nyilatkozta a Google fejlesztői szóvivője, Magnus Hyttsten.

A natív, Java-alapú Drive Android API még fejlesztés alatt áll,  a szakemberek tesztelik a béta verziót, amit a Play Services 4.1. tartalmaz. Az API legnagyobb előnye, hogy lehetővé teszi a tárhely használatát akkor is, ha éppen nincsen internetes összeköttetés. A helyileg tárolt adatokat ezután automatikusan átvezeti, miután a kapcsolat helyreállt. Az API ezen felül tartalmaz egy Androidos felhasználói felületet és olyan speciális funkciókkal is rendelkezik, amik lehetővé teszik, hogy a Drive-on tárolt adatokkal is folyamatos kapcsolatban lehessenek a használók.

Az okostelefonok és a különböző tabletek az Android 2.3-at (más néven Gingerbread-et) használnak, vagy az operációs rendszerek újabb verzióival futnak, amik mind kompatibilisek a Drive Android API-val.

A Google lépése nem nevezhető egyedülállónak az online tárolási megoldások piacán. Egyre jellemzőbb trenddé válik, hogy a szolgáltatók úgy próbálják minél izgalmasabbá és funkcionálisabbá tenni kínálatukat, hogy nyitnak a harmadik feles applikációk felé. Nagy versenytársa ebben a Googlenek például a Dropbox. A Dropbox számtalan API-t kínál az Androidos alkalmazásokhoz, de más platformokra is bő a választék. 

Google, API, VPS, cloud, felhő, iaas, Android, Java-alapú, Play Services 4.1., Gingerbread, okostelefon, tablet, Dropbox

 
Támogatott rendszereink