SERVIRA / Felhő hírek / Az Oracle felvásárolta a Nimbula-t

Az Oracle felvásárolta a Nimbula-t

Az Oracle megvette a Nimbula-t, ami több tapasztalatot és szakértőt is jelent a cég számára az OpenStack és az Amazon Web Services területéről. Az Oracle célja, hogy kialakítsa a szoftveres alapot a hibrid felhő piacán, ennek érdekében felvásárolta a Nimbula-t, nyerve egy privát felhő infrastruktúra kezelő szoftvert.

A Californiai Mountan View-ben található Nimbula egyik alapítója, Chris Pinkham, közreműködött az Amazon Elastic Compute Cloud (EC2)-jának megszületésénél, emellett a cég büszkélkedhet még pár névvel, akik ugyancsak az EC2 csapatában szereztek tapasztalatot. Másrészről mellettük szólt még, hogy az OpenStack szoftvercsomagjának használatában is járatosak.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


A Nimbula zászlóshajó szoftvere, a Nimbula Director, arra született, hogy a privát és nyilvános felhők esetében a terhelést megfelelően irányíthatóvá, és az egész szolgáltatást egyszerűen kezelhetővé tegye. A szoftver előnye, hogy olyan szolgáltatások menedzselését teszi lehetővé, mint például a kihelyezett szoftverfejlesztés, IaaS (infrastructure-as-a-service) és a SaaS (software-as-a-service) hoszting. A Nimbula nemrégiben tette elérhetővé a Nimbula Director-hoz az OpenStack hozzáférést is támogató API (application programming interface)-t, mely lehetővé tette felhasználóik számára, hogy a nyílt forráskódú felhő platformot is kezelhessék a szoftverből.

Nimbula Director

"A Nimbula termékei kiegészítői az Oracle sajátjainak"

jelentette ki a cég röviden a vásárlásuk megerősítésekor.

Eddig is sok erőfeszítést tett az Oracle, kezdve a hardver szolgáltatástól privát felhők futtatására, a megtervezett szoftvereken át, mint például az Exalogic, egészen az adatbázisokig, alkalmazásokig, és middleware programokig, melyek a felhőben futnak.

Tegyük hozzá, hogy az Oracle-nek van saját nyilvános felhő szolgáltatása is, ami számos Oracle alkalmazást és adatbázist tesz elérhetővé, melyek bűvülése várható a Nimbula szakértelmének köszönhetően.

Nem csak az Oracle az egyetlen cég, mely a hibrid felhő piacának részesedéséért küzd. A RedHat is felvásárolt egy céget nemrégiben, a ManageIQ-t, mely hasonló technológiákat szolgáltatott.

A tranzakció 2013 első felében várhatóan lezárul, a szerződés feltételei az Oracle és a Nimbula között nem kerültek nyilvánosságra.

 
Támogatott rendszereink