SERVIRA / Felhő hírek / Dropbox hoax?

Dropbox hoax?

Még mindig a Dropbox hétvégi problémájától hangos a sajtó.  Nem véletlenül: a Dropbox az egyik leggyorsabban növekvő vállalat a technológiai szegmensben. Tehát amikor a The 1775 Sec hackercsoport magára vállalta a rendszer feltörését és az adatok ellopását, akkor annak súlya van...


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


A hétvége során, magyarországi idő szerint kora reggel a Dropbox bejelentése szerint egy rutin szerverfrissítés miatt adódtak problémák a népszerű felhő alapú adatmegosztó működésében (ezek jellegéről egy korábbi cikkünkben beszámoltunk).

Nem sokkal ez után a The 1775 Sec úgy állította be az esetet, hogy ők törték fel a Dropbox rendszerét, tehát a felhasználói adatok hacker támadás áldozatai lettek. Ezt a kijelentést viszont hamar visszavonták: tehát nem történt adatlopás, csupán DDoS-szal elérhetetlenné tették a Dropboxot, így emlékezve meg Aaron Swartz halálának évfordulójára. („Rest in Peace Aaron Swartz! We made the Internet Reporters look like fools for you!”)

Ezután találgatások sora indult meg a sajtóban: vajon tényleg csak egy rutinművelet sikerült balul vagy számolni kell adatlopással is?

Bár a szolgáltatás már helyreállt, egyesek úgy vélekednek, hogy mivel a Dropbox konkrétan nem cáfolta, hogy a hévégi fennforgás adatvesztéssel is járt volna, megtörténhet, hogy a The 1775 Sec később visszavont „beismerő vallomása” mégis igaz volt.

Dropbox, cloud, felhő, iaas, vps, The 1775 Sec, Aaron Swartz, Ddos, kiesés, adatvesztés, adat, frissítés, hacker, csoport

 
Támogatott rendszereink