SERVIRA / Felhő hírek / Még akadozik a Dropbox

Még akadozik a Dropbox

Minden adat biztonságban van – legalábbis a Dropbox szakértői szerint. Nyilatkozták a hétvége során felmerült szinkronizálási problémák után. Ami számottevően a  Dropbox mobil alkalmazásokat érintette.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


A cloud alapú szolgáltatások esetében legtöbben a kiesések és a rendszerfeltörések miatt szoktak aggódni. Ezt igazolta most a Dropbox példája is.

A népszerű fájlmegosztó pénteken észlelt problémáit a hétvége során nem sikerült helyreállítani.  A szolgáltató minimálisnak érezte a veszteséget, mivel állításuk szerint a felhasználóik nagy része (99 %) hozzá tudott férni az adataihoz.  Viszont öt százalékuknak problémát okozott a fájlok szinkronizálása az asztali kliensről. A mobil alkalmazások esetében pedig ez az arány még nagyobb volt: a használók jelentős része (20%) tapasztalt kiesést. Legtöbben a fényképek kezelésével kapcsolatban érzékelték a problémát.

Még pénteken bejelentette a Dropbox, hogy nem törték fel a rendszerüket, és, hogy egy rutinkarbantartással azonnal helyre tudják állítani a rendszert. A Dropbox minden felhasználói fájlról és dokumentumról harminc napos mentést készített. Honlapjuk szerint az Amazon S3 –at (Simple Storage Service) használják arra, hogy titkosítsák az személyes dokumentumokat és adatokat.

VPS, cloud, felhő, iaas, Dropbox, fénykép, mobil, alkalmazás, fájl, dokumentum, Amazon S3, Simple Storage Service

 
Támogatott rendszereink