SERVIRA / Felhő hírek / A Cisco OpenStack-et használja az új Videoscape TV Cloud Platform-jához

A Cisco OpenStack-et használja az új Videoscape TV Cloud Platform-jához

Két éve debütált a CES-en a Cisco Videoscape. A mostani eseményen egy újítás kapcsán tettek kijelentést: elérkezettnek látták az időt arra, hogy a technológiájukat frissítsék és a felhők felé is terjeszkedjenek a szolgáltatással.

A Cisco bővíti Videoscape TV platformját új, felhő-alapú elérhetőséggel, a nyílt forráskódú OpenStack cloud platformon. Jelentette be a vállalat a 2014-es Consumer Electronics Show (CES) nevű rendezvényen Las Vegasban.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


Még a 2011-es CES-en mutatta be a Cisco a Videoscape-et, akkor úgy fogalmaztak, hogy az a cég hálózati videó platformja. Kezdetben a rendszer Linux-on alapult, egy 2010-ben a Extend Medián keresztül megszerzett technológiát használva. Az új Videoscape cloud szoftver a felhőben fut és magába foglal OpenStack hajtású felhőket is. A szolgáltatók ennek köszönhetően már futtathatják a saját Videoscape cloud szoftverüket.

A Cisco ezen felül bemutatta a Videoscape Cloud Services szolgáltatását is: modell fogyasztási alapon fog működni.

A cég számára eddig sem volt ismeretlen a felhő, hiszen alapító tagja az OpenStack Alapítványnak. Mégis most nagyobb eredményeket könyvelhetnek el a területen. A napokban jelentették be ugyanis, hogy az első nagyobb megrendelőjük már meg is van. A Cisco azt nyilatkkozta, hogy az NBC tulajdonában lévő Comcast, fogja használni az új Videoscape Cloud megoldást a 2014-es téli olimpiai játékok során, amit Szocsiban, Oroszországban rendeznek meg. A februárban induló olimpia informatikai megoldásait felügyelő alelnök, Craig Lau az új megoldással kapcsolatban elmondta: "Nagyon izgatott vagyok az új megoldásban rejlő előnyök és lehetőségek miatt. Amit felhő-alapú videó szolgáltatások nyújthatnak: a gyorsaság, a rugalmasság és a skálázhatóság miatt sokkal jobban megfelelnek a mai igényeknek, mivel jóval kevesebb mérnöki munkát és előkészületet igényelnek."

VPS, cloud, felhő, iaas, CES, 2014, videó, OpenStack, olimpia, téli olimpia, közvetítés, Videoscape Cloud Services, szoftver, Linux, Las Vegas, Consumer Electronics Show, Szocsi, Oroszország, Comcast, Craig Lau

 
Támogatott rendszereink