SERVIRA / Felhő hírek / Microsoft - problémák a Hotmail, Outlook és SkyDrive szolgáltatások elérésében

Microsoft - problémák a Hotmail, Outlook és SkyDrive szolgáltatások elérésében

Majd 4 órán át megoldatlanul maradt a Microsoft problémája online email szolgáltatásukban, a felhasználók képtelenek voltak elérni fiókjaikat

Microsoft online email, naptár és tárhely szolgáltatásaiban fellépő zavar hatására a felhasználók több órán át nem érték el fiókjaikat. A probléma csütörtökön jelentkezett, melyről a Microsoft helyzetjelentései tájékoztattak, viszont a megoldás majd 4 órával az első hibajelentés után érkezett csak meg. Ahogy a cég jelentette, „Problémáink vannak az emailek elérésével. Lehet, hogy nem látja az összes levelét. Dolgozunk a szolgáltatás helyreállításán”.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


Kicsit több mint 3 óra elteltével újabb üzenetet tett közzé a Microsoft, miszerint még mindig dolgoznak a probléma elhárításán és egy frissítést is ígértek.

Az eseményekről Tokióban kérdezték a cég szóvivőjét, aki nem kommentálta az esetet.

A Microsoft ugyancsak jelentett egy problémát a naptár szolgáltatásukban, mely először csak „karbantartás alatt” üzenettel tájékoztatott, majd 8 óra elteltével „A probléma kijavítva” szöveggel adta a felhasználók tudtára, hogy valami nem úgy működött aznap, mint kellett volna.

microsoft, skydrive, outlook, outlook.com, hotmail, szolgáltatás, cloud SkyDrive mindössze 3 órán át maradt használhatatlan, tájékoztatásként az „adatok hozzáadása, módosítása vagy eltávolítása van folyamatban” üzenet jelent meg.

A felhasználók ekkor a Twitterhez fordultak, hogy frusztrációjukat levezessék. Többen fel voltak háborodva, hogy nem férnek hozzá levelezésükhöz, kénytelenek voltak alternatív megoldásokat találni, hogy ismerőseik elérhessék őket.

A Microsoft új üdvöskéje, az Outlook.com egy szükségszerű lépés a versenyben maradáshoz, hiszen a Hotmail népszerű, ám öregedő szolgáltatás, kellett egy szociális hálózatot is támogató, letisztult felület. Az Outlook.com metro felülete, az integrált támogatás a Twitter, Facebook és a többi közösségi szolgáltatás irányában elkerülhetetlen lépés volt a Microsoft részéről.

A cég múlt hónapban jelentette be, hogy elérkezettnek látja az időt az Outlook.com 6 hónapos „preview” státuszból való előléptetésére az élő szolgáltatások közé. Ennek vonzata, hogy a Hotmail felhasználóit átmozgatják az új rendszerbe, mely a tervek szerint idén nyárra teljesen be is fejeződik.

microsoft, skydrive, outlook, outlook.com, hotmail, szolgáltatás, cloud

Az online világ arra következtetésre jutott, hogy ez a folyamat okozhatta a leállást a szolgáltatásokban. A Hotmail felhasználók eddig ugyan kipróbálhatták az Outlook.com-ot, viszont az új szolgáltatás weboldalát meglátogatva megtudhatjuk, hogy „a felhasználók átmozgatása éppen folyamatban, és sajnos éppen elérték a felső limitet, próbáljuk meg később”.

 
Támogatott rendszereink